Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het lied van de loopgraven

Sebastian Faulks (auteur), Tinke Davids (vertaler)
Na een verboden liefdesverhouding blijft een jonge Brit in Frankrijk, waar hij tijdens de Eerste Wereldoorlog in de hel van de loopgraven terechtkomt.
Titel
Het lied van de loopgraven
Auteur
Sebastian Faulks
Vertaler
Tinke Davids
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Birdsong
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2017 | Andere uitgaven
486 p.
ISBN
9789044634259 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De jonge Engelsman Stephen Wraysford komt in 1910 in Amiens om de textielindustrie te bestuderen. Als hij een verhouding krijgt met zijn hospita Isabelle vertrekken ze samen. Maar als Isabelle zwanger is, verlaat ze Stephen en keert terug naar haar man. Stephen raakt in 1916 als militair in Frankrijk betrokken bij de Eerste Wereldoorlog, om als kapitein leiding te geven aan mannen die onder de Duitse linies tunnels graven en explosieven aanbrengen. Stephen heeft een toevallige ontmoeting met Jeanne, de zuster van Isabelle. Hij bezoekt Isabelle, maar die heeft een Pruisische vriend die ze volgt naar München. Stephens kleindochter Elisabeth Benson gaat in 1978 na de vondst bij haar moeder op zolder van dagboeken naar Frankrijk, waar ze het geheim van haar grootouders ontdekt. Faulks (1953) beschrijft beurtelings het leven van Stephen, van Isabelle (en Jeanne, met wie Stephen na de oorlog trouwt) en van Elisabeth. Een indrukwekkende, bijzonder knap geschreven oorlogsroman.

Over Sebastian Faulks

CC BY 2.0 - Foto van/door Guy Aitchison from London, UK

Sebastian Charles Faulks (in Newbury, 20 april 1953) is een Engels journalist en schrijver.

Leven en werk

Faulks is de zoon van een rechter en studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Cambridge, en vervolgens kunstgeschiedenis. In 1975 begon hij te werken als leraar Frans aan de Internationale school te Londen, om in 1979 over te stappen naar de journalistiek. In 1986 werd hij feuilletonschrijver bij dagblad The Independent. Faulks werkte ook een tijdje voor de BBC-radio. Hij is getrouwd met zijn voormalige secretaresse Veronica Youlton en heeft drie kinderen.

Vanaf eind jaren tachtig legt Faulks zich vooral toe op het schrijverschap. Hij is vooral bekend als auteur van diverse bestsellers, veelal liefdesromans, zich afspelend op het toneel van de moderne geschiedenis. Het thema conflict staat op een of andere wijze altijd centraal, psychisch maar bijvoorbeeld ook op het slagveld, …Lees verder op Wikipedia