Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een door haar man lichamelijk, psychisch en seksueel mishandelde vrouw belt, terwijl ze het huis uit vlucht, een hulpdienst.
Titel
De weg naar huis
Auteur
Sebastian Fitzek
Vertaler
Lucienne Pruijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der Heimweg
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, © 2021 | Andere uitgaves
348 p.
ISBN
9789044362190 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Klara wordt door haar man mishandeld. Ze vlucht en laat haar dochtertje thuis. Ze lijkt per ongeluk geklikt te hebben op de hulplijn die ‘s nachts vrouwen op hun weg naar huis begeleidt. Jules, die voor zijn vriend invalt, neemt op en vreest dat ze zelfmoord gaat plegen. De verbinding, die zo’n twee uur - en dus bijna de hele roman- beslaat, mag absoluut niet verbroken worden. Zo vertelt Klara over haar vernederingen en dat ze denkt gevolgd te worden. Ook Jules geeft het een en ander prijs: thuis mishandelde zijn vader zijn moeder, zijn vrouw en dochters zijn dramatisch om het leven gekomen. Jules schakelt zijn vader in om de waarheid achter Klara te achterhalen: zij werd in een psychiatrische instelling opgenomen, net als zijn eigen vrouw. Korte, snelle hoofdstukken leveren intense spanning op. Het blijft door het geringe aantal personen overzichtelijk, toch lijken zij in het verhaal verwisselbaar te zijn. De Duitse Fitzek (1971) is een veel bekroonde auteur zowel in binnen- als buit…Lees verder

Over Sebastian Fitzek

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jonas Rogowski

Sebastian Fitzek (Berlijn, 13 oktober 1971) is een Duitse schrijver en journalist. Zijn eerste boek (De therapie) was in 2006 een bestseller in Duitsland en verdreef De Da Vinci Code van de eerste positie.

Bibliografie

Daarnaast heeft hij een bijdrage geleverd aan de volgende verhalenbundels:

  • Tierische helden, 2008
  • Mord am Hellweg IV, 2008
  • Tödliche Gaben, 2009
  • P.S. Ich Töte Dich, 2010 (Het titelverhaal is geschreven en de overige verhalen zijn geselecteerd door Sebastian Fitzek)
  • Weißer Schnee, rotes Blut, 2010
Lees verder op Wikipedia

Suggesties