Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een strafpleiter krijgt een tienjarig jongetje als clie͏̈nt die beweert vijftien jaar geleden, in een vroeger leven, een man vermoord te hebben.
Titel
De wreker
Auteur
Sebastian Fitzek
Vertaler
Jan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Kind
Editie
1
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2009 | Andere uitgaven
366 p.
ISBN
9789026124730

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Strafpleiter Robert Stern krijgt een heel bijzondere nieuwe cliënt. Simon Sachs is tien jaar oud, doodziek door een hersentumor en arriveert per ziekenauto (met Sterns vriendin, een verpleegster, aan het stuur) op de afgesproken plek, een oude verlaten fabriek. Simon beweert daar vijftien jaar geleden, in een vroeger leven, een man vermoord te hebben. Daar zou hij tijdens een hypnose-regressiesessie achtergekomen zijn. De sceptische Stern gelooft er geen woord van, maar ze vinden inderdaad menselijke resten in de fabriek. Kort daarna ontvangt Stern per post een dvd met daarop beelden van zijn tien jaar geleden gestorven babyzoontje Felix en van een tienjarig jongetje met dezelfde moedervlek als Felix had… Een stem op de dvd belooft hem dat hij Felix zal terugzien als hij de moord die Simon zich herinnert, natrekt. En Simon blijkt zich nog meer moorden te herinneren. Robert, Carina en Simon gaan op onderzoek uit. Een spannende, intrigerende, goed geschreven thriller met een originele p…Lees verder

Over Sebastian Fitzek

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jonas Rogowski

Sebastian Fitzek (Berlijn, 13 oktober 1971) is een Duitse schrijver en journalist. Zijn eerste boek (De therapie) was in 2006 een bestseller in Duitsland en verdreef De Da Vinci Code van de eerste positie.

Bibliografie

Daarnaast heeft hij een bijdrage geleverd aan de volgende verhalenbundels:

  • Tierische helden, 2008
  • Mord am Hellweg IV, 2008
  • Tödliche Gaben, 2009
  • P.S. Ich Töte Dich, 2010 (Het titelverhaal is geschreven en de overige verhalen zijn geselecteerd door Sebastian Fitzek)
  • Weißer Schnee, rotes Blut, 2010