Boek Nederlands

Mijnheer Eekhoorn en de weg naar het geluk

Mijnheer Eekhoorn en de weg naar het geluk

  • Vanaf 3-5 jaar
Meneer Eekhoorn ontdekt op een morgen dat het lente is. Zijn vriend de egel is verliefd en vraagt meneer Eekhoorn om hulp. Meneer Eekhoorn bedenkt een plan. Prentenboek met paginagrote expressieve potloodtekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Mijnheer Eekhoorn en de weg naar het geluk
Auteur
Sebastian Meschenmoser
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Hoogland en Van Klaveren, 2009
[60] p. : ill.
ISBN
9789089670168
Plaatsingssuggestie
Verliefd zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoewel de nieuwe titel in de 'Mijnheer Eekhoorn'-reeks bij eerste lezing reminiscenties oproept aan de filosofisch onderbouwde dierenverhalen van Toon Tellegen, geeft dubbeltalent Sebastian Meschenmoser een geheel eigen invulling aan zijn verhaal. De setting, een bos in de lente, overtuigt vanaf de eerste bladzijden, zowel tekstueel als visueel. Op dikke, crèmekleurige bladzijden schetst Meschenmoser in fijne potloodtinten een kleurig universum, dat tot in de kleinste details wordt uitgewerkt. De subtiele kleurschakeringen en het maximale gebruik van de bladspiegel maken de kriebelige illustraties tot ware pareltjes. De ontwakende eekhoorn, onzekere egel en stoere bruine beer worden in al hun eigenheid geportretteerd en kwistig omringd door allerhande vlinders, insecten en torretjes. Enkel het feit dat de dieren over de gave van de taal beschikken, wijst op een antropomorfisme. Die menselijke eigenschappen worden verder uitgewerkt in het feit dat de egel verliefd wordt; een geheel nie…Lees verder
Alle dieren genieten van de lente. Egel is zelfs verliefd. Echte liefde en geluk vinden alleen echte helden volgens Mijnheer Eekhoorn. Dan moet je er gevaarlijk uitzien en een moedige tegenstander vinden. Uiteindelijk wordt beer overwonnen (in zijn slaap). Nu de egel roem en eer heeft verworven, brengen ze egelin bloemen. De werkelijkheid haalt het niet bij droom, verwachting en avontuur, maar dat is onbelangrijk. Na 'Meneer Eekhoorn en de eerste sneeuw' (Zilveren Penseel 2008) en 'Meneer Eekhoorn en de maan'* is dit het derde boek over meneer Eekhoorn. De tekst is afgedrukt met verschil in grootte, afhankelijk van de nadruk. De prachtige illustraties bestaan uit rommelige, ruwe potloodschetsen met enkele steunkleuren. Ze weten de verrichtingen en reacties van de dieren feilloos te raken. Prachtig geheel om samen te bekijken en voor te lezen. Vanaf ca. 4 jaar.