Boek
Nederlands

Bijt de dief in zijn billen!

Selma Noort (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
+1
Bijt de dief in zijn billen!
×
Bijt de dief in zijn billen! Bijt de dief in zijn billen!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hond Boef en kraai Raa wonen bij Don. Hun eerdere baasje Dammes Dief is weer vrij. Hij steelt het kistje met juwelen van een rijke dame. Agent Pieter Pet vraagt of Don wil helpen. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Diefstal, Dieren
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Bijt de dief in zijn billen!
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Uitgeverij Zwijsen B.V., 2021 | Andere uitgaven
[34] p. : ill.
ISBN
9789048720798 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Don en zijn buurmeisje Rim hebben een hond (Boef) en een kraai (Raa) die vroeger van Dammes Dief waren. Dammes Dief is inmiddels vrijgelaten uit de gevangenis en gaat weer op dievenpad. Hij steelt het juwelenkistje van een rijke dame. Gelukkig is agent Pieter Pet in de buurt als de dame de diefstal ontdekt. Maar de dief weet met zijn buit te ontsnappen. Daarom roept de agent de hulp in van Don en Rim. Zij moeten Boef de dief laten opsporen en Raa de juwelen laten terugstelen. En dat lukt nog ook! Voor zevenjarigen een heel grappig verhaal, waarbij de verhaallijn ook goed te volgen is via de tekeningen in warme kleuren die steeds een dubbele pagina met een steunkleur beslaan, AVI-M4. Duidelijk schreefloos lettertype. De hoofdpersonen uit het verhaal worden voor in het boek met een tekening geïntroduceerd. Deel in de serie ‘Ik lees!’* voor beginnende lezers. Met meelees-cd (ca. 40 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd het vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op via de Schrijverscentrale in bibliotheken en op scholen en PABO’s met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschri…Lees verder op Wikipedia