Boek
Nederlands

Dat is mijn bal!

Selma Noort (auteur), Ingrid Godon (illustrator)
+1
Dat is mijn bal!
×
Dat is mijn bal! Dat is mijn bal!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tom wil spelen met de bal. Maar de bal rolt weg. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Spelen
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Dat is mijn bal! / Selma Noort
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Ingrid Godon
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Andere uitgaven
27 p. : ill.
ISBN
9789027675286

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tom krijgt van zijn vader een mooie, rode bal. Hij wil ermee spelen, maar de bal rolt weg. Iemand schopt tegen de bal en Tom rent hem achterna. Dat is het begin van een achtervolging waarbij de bal op verschillende plaatsen en bij verscheidene personen belandt. Ten slotte kan Tom de bal toch bemachtigen. Deel uit de serie 'ik lees!'*. In dit leuke verhaal hebben enkele volwassenen een onweerstaanbare drang om tegen de bal te trappen, zodat Tom telkens te laat komt om zijn bal te pakken. Verrassende wendingen en herkenbare situaties maken de lezer nieuwsgierig naar het verdere verloop. De eenvoudige tekst voor jonge lezers leest heel soepel door de gevarieerde zinsbouw en de dialogen, AVI-M3. De zinnen zijn kort en staan onder elkaar gedrukt. Expressieve tekeningen in zachte tinten visualiseren levendig de tekst. Een aantrekkelijk leesboek na ongeveer zeven maanden leesonderwijs. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd het vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op via de Schrijverscentrale in bibliotheken en op scholen en PABO’s met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting …Lees verder op Wikipedia