Boek
Nederlands

De dief is vrij!

Selma Noort (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
+1
De dief is vrij!
×
De dief is vrij! De dief is vrij!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Boef en Raa wonen nu bij Don. Maar Dammes Dief is weer vrij. Hij wil weer gaan stelen. Hij komt Boef en Raa halen. Ze moeten voor hem werken. Maar willen ze dat wel? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Diefstal, Dieren
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
De dief is vrij!
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789048720781 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Don en zijn buurmeisje Rim hebben een hond (Boef) en een kraai (Raa) die vroeger van Dammes Dief waren. Dammes Dief is inmiddels vrijgelaten uit de gevangenis en gaat weer op dievenpad. Hij komt Boef en Raa halen. Ze moeten weer voor hem werken. Maar willen ze dat wel? Voor zes- en zevenjarigen een heel grappig verhaal, waarbij de verhaallijn ook goed te volgen is via de tekeningen in warme kleuren die steeds een dubbele pagina met een steunkleur beslaan, AVI-E3. Duidelijk schreefloos lettertype. De hoofdpersonen uit het verhaal worden voor in het boek met een tekening geïntroduceerd. In de serie ‘Ik lees!’* voor beginnende lezers verschenen meer boeken over deze kinderen en hun dieren. Met meelees-cd (ca. 35 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na vele omzwervingen, waaronder een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op in bibliotheken en scholen met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschrijver op scholen…Lees verder op Wikipedia

Suggesties