Boek
Nederlands

De spreekbeurt van Alin : over een wandelende tak of een vleesetende plant?

Selma Noort (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
+1
De spreekbeurt van Alin : over een wandelende tak of een vleesetende plant?
×
De spreekbeurt van Alin : over een wandelende tak of een vleesetende plant? De spreekbeurt van Alin : over een wandelende tak of een vleesetende plant?

De spreekbeurt van Alin : over een wandelende tak of een vleesetende plant?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Alin moet een spreekbeurt houden. Maar ze weet niet of ze over haar wandelende tak Takkie zal vertellen, of over haar vleesetende plant Happie. Grappig verhaal dat halverwege verder gaat in twee delen, die je los van elkaar kunt lezen, op halve bladzijden. AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Planten
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
De spreekbeurt van Alin : over een wandelende tak of een vleesetende plant?
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
43 p. : ill.
ISBN
9789048738632 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Alin moet een spreekbeurt houden, maar kan niet kiezen of ze over haar wandelende tak Takkie wil vertellen, of over de vleesetende plant Happie. Daarom neem ze ze allebei mee naar school en laat haar klasgenootjes kiezen. Maar ze heeft nog iets in haar zak: het kleine potje groeimiddel waardoor haar vaders kale hoofd de avond voor de spreekbeurt weer vol krullen is komen te staan. Op het moment in het verhaal dat haar klasgenootjes een keuze moeten maken, is ook aan de lezer de keuze. In het tweede deel van het boek zijn de bladzijden namelijk gehalveerd, zodat je bovenaan het verhaal over Takkie en onderaan dat over Happie kan lezen. Allebei lezen kan natuurlijk ook. Een zachtgekleurde rand met een schaar geeft de 'knip' aan. In beide gevallen ontspint zich een eenvoudig, fantasierijk verhaal. De bladspiegel is ruim, de letters schreefloos, en elke zin begint op een nieuwe pagina. Samen met de talrijke kleurenillustraties is dit boek geschikt voor lezers met zo’n anderhalf jaar leeso…Lees verder

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd het vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op via de Schrijverscentrale in bibliotheken en op scholen en PABO’s met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschri…Lees verder op Wikipedia

Suggesties