Boek
Nederlands

Doet Fien raar?

Selma Noort (auteur), Irma Ruifrok (illustrator)
+1
Doet Fien raar?
×
Doet Fien raar? Doet Fien raar?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Fien is bij oom Leen. Er komt een aap in de tuin. De aap is stout. Wie krijgt de schuld? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Apen
Leesniveau
AVI 1, AVI M3
Titel
Doet Fien raar?
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Irma Ruifrok
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Andere uitgaven
27 p. : ill.
ISBN
9789027679406

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Fien is op bezoek bij oom Leen. Ze speelt in de tuin die uitzicht heeft op de dierentuin. Er ontsnapt een aap die bij Fien in de tuin komt. Aanvankelijk vindt ze het wel leuk om met hem te spelen, maar op een gegeven moment wordt aap wel erg brutaal. Zo gaat hij het huis van oom Leen in en neemt een hap uit de kaas en gaat in een pan zitten. Als aap een mes pakt, is de maat voor Fien vol. De aap vlucht door het raam naar buiten en laat Fien met een puinhoop achter. Gelukkig is oom Leen niet boos, maar of hij het verhaal van Fien gelooft? Deel uit de serie 'ik lees!'*. Humoristisch eerste leesboekje voor beginnende lezers, voorzien van vrolijke kleurenillustraties die het verhaal aanvullen. Ze beslaan veelal een dubbele pagina. Op het bekende serie-omslag zitten Fien en aap in de boom. Het goed lopende verhaal bestaat uit zes hoofdstukken met enkel eenlettergrepige woorden, AVI-Start. Ondanks deze beperking is er een verhaal ontstaan dat boeit van begin tot het eind. Vanaf ca. 6 jaar.

Doet fien raar?

Vanuit een boom in de tuin van oom Leen kan Fien de dierentuin zien. Vooral de apen vindt zij leuk. Wanneer een aap ontsnapt en in het huis van oom Leen de boel op stelten zet, is dat wel minder leuk. Gelukkig tilt oom Leen er niet zwaar aan. Het verhaaltje is erg dun. Misschien dat eerste lezertjes het gooi- en-smijtwerk van de aap nog wel kunnen appreciëren, want meer biedt het verhaal niet. Ook de tekeningen zijn erg doorsnee. Gewone leesoefenstof op AVI-1-niveau dus.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd het vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op via de Schrijverscentrale in bibliotheken en op scholen en PABO’s met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschri…Lees verder op Wikipedia