Boek
Nederlands

Een vriend voor Streep

Selma Noort (auteur), Harmen van Straaten (illustrator)
+1
Een vriend voor Streep
×
Een vriend voor Streep Een vriend voor Streep
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Streep, de hond van Sasja, is verdrietig. Sasja gaat op zoek naar een vriend voor Streep. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Honden, Verliefd zijn
Leesniveau
AVI M4, AVI 3
Titel
Een vriend voor Streep
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2010 | Andere uitgaven
41 p. : ill.
ISBN
9789027660077 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De broer van Sasja is verliefd en daarom erg vrolijk. Als Sasja ziet dat haar hond Streep verdrietig is, denkt ze dat verliefd zijn ook de oplossing voor Streep is. Samen met haar vriend Ton gaat ze op zoek naar een vriend voor Streep. Weinig honden voldoen, maar dan maken ze kennis met Bram die slecht kan lopen, maar wel een hond heeft. Sasja heeft een plan om Bram en Streep tegelijk te helpen. Aantrekkelijk uitgevoerd deeltje uit de serie 'Bikkels'*, waarin het vergroten van de woordenschat centraal staat. In dit deel wordt vooral aandacht besteed aan woorden met drie medeklinkers op een rij. Voorin staat eerst een woordweb met woorden rond honden/asiel. Het taalgebruik is eenvoudig en sluit goed aan bij de doelgroep, beginnende lezers in groep drie en vier van de basisschool, AVI-M4. Iedere zin begint op een nieuwe regel. Leuke gekleurde illustraties; op de voorkaft een zielige Streep die hulpeloos in het rond kijkt. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd het vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op via de Schrijverscentrale in bibliotheken en op scholen en PABO’s met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschri…Lees verder op Wikipedia

Suggesties