Boek
Nederlands

Kat gaat op reis

Selma Noort (auteur), Tineke Meirink (illustrator)
+1
Kat gaat op reis
×
Kat gaat op reis Kat gaat op reis
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kat gaat op reis en neemt pop mee. Dan krijgt kat honger en gaat ze terug naar huis. Daar is het ook fijn. Met gekleurde illustraties. AVI-Start. Ook voor kleuters die willen leren lezen. Vanaf ca. 5 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Kat gaat op reis
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Tineke Meirink
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022
27p. : ill.
ISBN
9789048745050 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vrolijk kijk- en leesboek waarin kat samen met pop op reis gaat. Na een tijdje krijgt kat honger en besluit ze om toch maar terug naar huis te gaan. Daar is het ook fijn. Met eenvoudige woorden en korte zinnen, soms op rijm. Met vriendelijke, warme kleurenillustraties. AVI-niveau Start. Selma Noort (Leiden, 1960) is een zeer bekende Nederlandse schrijver, kunstschilder en jeugdauteur. Ze schreef meer dan zestig boeken. Ze won eerder de prestigieuze Zilveren Griffel. Dit boek maakt deel uit van de serie: Kleuterlezen*. Deze serie is bedoeld voor kleuters die al een beetje kunnen lezen. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd het vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op via de Schrijverscentrale in bibliotheken en op scholen en PABO’s met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschri…Lees verder op Wikipedia

Suggesties