Boek
Nederlands

Pik jij mijn ring?

Selma Noort (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
+1
Pik jij mijn ring?
×
Pik jij mijn ring? Pik jij mijn ring?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wim Kroon komt langs in zijn koets. Hij moet naar de wc. Dat mag in Dons huis. Wim Kroon doet zijn ring af. Maar dan pikt de kraai de ring. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dieren, Diefstal
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Pik jij mijn ring?
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789048718528

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wim Kroon komt op bezoek in het dorp van Don en zijn buurmeisje Rim. Hij komt met zijn koets en moet heel nodig plassen. Dat mag bij de pap en mam van Don. Wanneer Wim Kroon zijn ring afdoet om zijn handen te wassen, pikt kraai Raa de ring. Raa was namelijk vroeger van een dief en daar moest hij van pikken. Het lukt Rim om de ring terug te krijgen van Raa en dan kan Wim Kroon weer naar huis. Aardig verhaaltje uit de reeks 'Ik lees!' dat uitsluitend eenlettergrepige woorden bevat, AVI-M3. Op de laatste pagina ook nog vier vragen over het verhaal. Er is ook een deeltje met hond Boef, die eerst ook van de dief was, in de hoofdrol, 'Wat doet boef daar?'*. Met vrolijke kleurenillustraties die een dubbele pagina beslaan en die de tekst aanvullen. Op het omslag is Raa te zien met de ring rond zijn snavel. Nu met meelees-cd (ca. 20 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Een prima eerste leesboekje voor lezers vanaf ca. 6 jaar.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd het vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op via de Schrijverscentrale in bibliotheken en op scholen en PABO’s met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschri…Lees verder op Wikipedia

Suggesties