Boek

3,2,1... tekenen maar!

Serge Bloch (illustrator), Veerle Moureau (vertaler)
3,2,1... tekenen maar!
3,2,1... tekenen maar! 3,2,1... tekenen maar!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Verbouw al tekenend je slaapkamer, geef een berenfamilie een buikje en breng je uitvindingen aan het licht. De bekende Franse illustrator Serge Bloch daagt je uit om 50 huis-, tuin- en keukenspullen een knotsgek nieuw leven te geven. Geschikt voor jong en oud(er), want je bent nooit te oud om creatief bezig te zijn. Laat je inspireren door Blochs voorbeelden en dan 3-2-1... tekenen maar!
Tekenen
Illustrator
Serge Bloch
Vertaler
Veerle Moureau
Oorspr. taal
Oorspr. titel
3,2,1... draw!
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2016
[80] p. : ill.
9789059086913 (paperback)
741 (SISO) Tekenen - Schilderen (ZIZO)

Over Serge Bloch

Serge Bloch (Colmar, 18 juni 1956) is een Frans tekenaar en stripauteur.

Carrière

Bloch volgde een kunstopleiding in Straatsburg en ging daarna aan de slag als illustrator van jeugdboeken. Zo werd hij artistiek directeur voor de uitgaven voor de jeugd van de Franse uitgeverij Bayard. Hij illustreerde meer dan 100 boeken van de reeks Max et Lili van schrijver Dominique de Saint-Mars, educatieve stripboeken over een broer en een zus waarin soms moeilijke onderwerpen worden behandeld. Daarnaast werkte hij aan de kinderboeken Samsam rentre à l'école, L'école de Léon en J'aime t'embrasser.

Daarnaast werkt Bloch ook als tekenaar voor de Franse, Duitse en Amerikaanse pers. Hij woonde ook een tijd in de Verenigde Staten.

• Jean-Pierre Fuéri, La galerie des illustres, Spirou, 3920, 29 mei 2013, p. 36