Blad­muziek

[Paris]: Paul Beuscher, 2015
184 p. : ill.
Aantekening
Bezetting: piano, gitaar en zang Bevat notenschrift, akkoordsymbolen en akkoorddiagrammen
788.3 (SISO) Songbooks ; Songbooks (ZIZO)

Over Serge Gainsbourg

Serge Gainsbourg, artiestennaam van Lucien Ginsburg (Parijs, 2 april 1928 – aldaar, 2 maart 1991) was een Frans dichter, zanger, componist, acteur en regisseur.

Persoonlijk leven

Hij werd geboren als Lucien Ginsburg in Parijs als de zoon van Joods-Oekraïense ouders uit Charkov (Oekraïne) die hun geboorteland waren ontvlucht na de Russische Revolutie. Zijn vader was een pianist die ook aan schilderkunst deed, zijn moeder was mezzosopraan. Hij bracht zijn jeugd door in Parijs, waar zijn vader piano speelde in een bar en zijn moeder les gaf aan een conservatorium. De Ginsburgs kregen in 1932 de Franse nationaliteit, die hen tijdens de Tweede Wereldoorlog tijdelijk ontnomen werd door het Vichy-regime. Onder de Duitse bezetting moesten ze de davidster dragen in Parijs en doken ze onder om aan deportatie te ontsnappen.

Gainsbourg heeft het programma van het middelbaar onderwijs niet volledig doorlopen, maar volgd…Lees verder op Wikipedia