Dvd
Nederlands

De grote boze wolf show : 10 beestig leuke afleveringen uit de bekende tv-serie

Serge Leurs (regisseur), Jan Maillard (scenarist)

De grote boze wolf show : 10 beestig leuke afleveringen uit de bekende tv-serie

Doelgroep:
Alle leeftijden
Genre:
Tien avonturen van de grote boze wolf Willie die in het magische bos jacht maakt op de twee konijntjes, Rita en haar zus Lulu
Titel
De grote boze wolf show : 10 beestig leuke afleveringen uit de bekende tv-serie / regie Serge Leurs ; poppen en scen. Jan Maillard
Regisseur
Serge Leurs
Scenarist
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2003 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Speelduur
170 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertitel ontleend aan omslag
ISBN
90-209-5318-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tien afleveringen uit de populaire tv-serie 'De Grote Boze Wolf Show' werden nu ook op DVD en video uitgebracht. De afleveringen die via Ketnet werden uitgezonden liepen vaak erg vroeg op zondagochtend en bereikten zo vast een heleboel ouders niet. En dat is jammer, want 'De Grote Boze Wolf Show' is een echt familiespektakel, waarin visueel maar vooral ook inhoudelijk op een breed publiek wordt ingespeeld. Behalve de tien afleveringen zijn er ook nog drie liedjes te bekijken en te beluisteren, die ondertiteld werden. Ze worden als "karaokenummers" voorgesteld.

De afleveringen, die elk ongeveer een kwartier duren, hebben enkele karakteristieke hoofdpersonages, waarvan de meeste door poppen vertolkt worden. Zo is er Willy, de Grote Boze Wolf met het kleine hartje. Die is constant hongerig en op konijnenjacht, maar slaagt er nooit in om er eentje te vangen of te verorberen. De konijntjes zijn kleine Rita en haar zus Lulu, die vaak bij hun pannenkoekenbakkende oma op bezoek gaan. O…Lees verder
Vlaamse poppenserie, uitgezonden op Ketnet, met de avonturen van de grote boze wolf Willie die in het magische bos jacht maakt op onder andere de twee konijntjes, Rita en haar zus Lullu. Het sprookjesachtige programma, waarin ook 'levende' acteurs optreden heeft veel van Roodkapje. Elke aflevering bevat een nieuw avontuur dat gemaakt werd door mensen uit de theaterwereld. De serie werd in 2001 bekroond door de Belgische media voor Beste jeugdprogramma. Er wordt Vlaams maar goed verstaanbaar gesproken. Naar aanleiding van de serie is ook een boek verschenen van Jan Maillard, getiteld Het zevende geitje*. Spannend, grappig en herkenbaar, gericht op kinderen maar kan alle leeftijden boeien. Behalve tien avonturen bevat de dvd ook drie karaoke liedjes.

Over Serge Leurs

Serge Leurs (1963) is een Vlaamse regisseur.


Leurs is vooral bekend van de VTM-dramareeksen Ons Geluk en Bex & Blanche. Tevens regisseerde hij kinderreeksen De grote boze wolf show en Bumba. Naast de televisiereeksen is hij regisseur van heel wat videoclips (van onder meer Natalia, Clouseau, Sylver en Belle Pérez), documentaires en promotiefilms.

Sinds 2010 is hij ook actief als beeldhouwer en was in 2015 tweede laureaat van de Nationale Wedstrijd voor Beeldhouwkunst August Vermeylen.

Filmografie

  • 1989 - Ogen - blikken in Brussel
  • 1993 - Als het leven een nieuwe wending neemt
  • 1993 - Bex & Blanche
  • 1995 - Ons geluk
  • 2000 - De grote boze wolf show
  • 2004 - Bumba
  • 2007 - Groene Vingers