Bewerking van het bekende sprookje Assepoester. Met kleurenillustraties. Voorgelezen op cd, met op de achtergrond klassieke muziek van de Russische componist Sergei Prokofjev. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Assepoester
Componist
Sergej Prokofjev 1891-1953
Auteur
Marjolijn Hof
Illustrator
Martijn van der Linden
Verteller
Kitty Courbois
Taal
Nederlands
Editie
2, 1ste dr. groot formaat
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2011 | Andere uitgaven
[32] p. : ill. ; 23 x 23 cm + cd
ISBN
9789025749545 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prentenboek met een originele en moderne versie van het sprookje van Assepoester. Het verhaal blijft dicht bij het oorspronkelijke sprookje, maar laat alle overtollige zijlijnen weg en brengt het terug tot de essentie van het sprookje. Het literaire taalgebruik is veel moderner en erg ritmisch en uitermate geschikt om voor te lezen. De grote kleurrijke illustraties op elke pagina geven de tekst een extra dimensie. Op bijgevoegde cd leest actrice Kitty Courbois met haar mooie gedragen stem het verhaal voor met op de achtergrond de muzikale interpretatie van het sprookje van Grimm van Sergei Prokofjev door het Russische Nationaal Orkest. Op de cd wordt het verhaal in veertien tracks verteld, aangevuld met nog veertien tracks met alleen de muziek. Deze heruitgave in groter formaat is aangevuld met o.a. nieuwe illustraties. Het oogt aantrekkelijker door het formaat en het wit glanzende papier. Inmiddels zijn in de nieuwe grotere uitvoering al meer uitgaven* verschenen, waarbij kinderen o…Lees verder

Prokofjev. Assepoester

Dit luisterboek vertelt het klassieke sprookje van Assepoester. De tekst is geïllustreerd met kleurrijke prenten. Ze ogen wat ouderwets met hoekige, dikomrande vlakken. Het is een groot, vierkant boek waarin de cd stevig vervat zit. Dat oogt wel mooi, maar het is minder handig als dit werkje in je muziekcollectie wilt plaatsen.
Het verhaal wordt verteld door Kitty Courbois tegen een muzikale achtergrond. Het is zeer aangenaam luisteren naar haar mooie stem die het verhaal expressief brengt. Maar door het gebrek aan andere stemmen mis je toch al snel wat afwisseling. Halverwege de cd wordt het stuk hernomen, maar dan enkel met de balletmuziek van Prokofjev.

Over Sergej Prokofjev

Sergej Sergejevitsj Prokofjev (ook Prokofiev gespeld; Russisch: Серге́й Серге́евич Проко́фьев) (Sontsovka, gouvernement Jekaterinoslav, 23 april 1891 – Moskou, 5 maart 1953) was een Russisch componist en pianist.

Biografie

Prokofjev werd geboren op een landgoed in het huidige Oekraïne en kwam tijdens zijn jeugd veelvuldig in contact met muziek onder meer onder invloed van zijn moeder die hem niet zelden meenam naar de opera. Prokofjev studeerde vanaf 1903 aan het Conservatorium van Sint-Petersburg bij onder anderen Nikolaj Rimski-Korsakov en Anatoli Ljadov. Hij werd er opgeleid als componist, pianist en dirigent. Aanvankelijk maakte Prokofjev vooral naam als pianist. In 1918 week hij uit naar de Verenigde Staten, maar hij redde het daar niet wegens de grote concurrentie met een andere Russisch componist Sergej Rachmaninov en vertrok in 1920 naar Parijs. Ook in Parijs had hij moeite om te wedijveren met een andere Russische …Lees verder op Wikipedia