Boek
Nederlands

Simple Food : 60 eenvoudige recepten voor thuis

Sergio Herman (auteur), Mara Grimm (auteur), Tony Le Duc (illustrator)
+1
Simple Food : 60 eenvoudige recepten voor thuis
×
Simple Food : 60 eenvoudige recepten voor thuis Simple Food : 60 eenvoudige recepten voor thuis

Simple Food : 60 eenvoudige recepten voor thuis

Sergio Herman goes home. Hij trakteert de lezer met basisbereidingen voor elke dag. Met de ervaring van een superchef toont hij smakelijk en eenvoudig te bereiden recepten. Ver weg van de restaurantkeuken met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn.
Onderwerp
Gerechten
Titel
Simple Food : 60 eenvoudige recepten voor thuis / recepten Sergio Herman ; teksten Mara Grimm ; fotografie Tony Le Duc
Auteur
Sergio Herman Mara Grimm
Illustrator
Tony Le Duc
Taal
Nederlands
Uitgever
Boechout: Minestrone Culinaire Uitgeverij, 2016
223 p. : ill.
ISBN
9789490028817 (paperback)
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks ; Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Chef-kok en restaurateur Sergio Herman (1970) wilde na 25 jaar dag en nacht in de restaurantkeuken te hebben gestaan vaker thuis zijn en thuis koken zonder de druk van een restaurant. De gerechten die hij thuis maakt, worden vaak gedomineerd door smaken uit zijn jeugd of zijn geïnspireerd door zijn reizen. Na een voorwoord volgen de recepten ingedeeld in Apero, Jeugdsentiment, Simple chic, Mediterraan, Arabisch, Comfort zone en Zoet. Per duidelijk beschreven recept een inleiding, aantal eters, opsomming ingrediënten, bereidingswijze en vaak een tip. Met recepten voor onder meer soepen, salades, pasta, dranken, vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Met receptenindex en productindex. Mooi uitgevoerd kookboek, rijk geïllustreerd met paginagrote kleurenfoto's. Kleine druk.

Over Sergio Herman

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Sergio Herman (Oostburg, 5 mei 1970) is een Nederlandse kok en restaurateur die tot eind 2013 de keuken in restaurant Oud Sluis in het Zeeuws-Vlaamse Sluis bestierde en sinds 2014 actief is in The Jane in Antwerpen. Hij volgde zijn koksopleidingen in België en woont er nog steeds.

Waardering

In 1995 werd zijn restaurant in de gids van Michelin met een Michelinster gewaardeerd, in 1999 met twee sterren en in 2005 kreeg zijn restaurant Oud Sluis de hoogste waardering van drie Michelin-sterren.

Door de restaurantgids Gault Millau werd Herman in 2004 en 2009 uitgeroepen tot "Chef van het jaar". Oud Sluis had in 2004, 2005, 2006 en 2009 de hoogste waardering van 19,5/20 punten in deze gids. Vanaf de Gault Millau-gids van 2010 heeft Herman met zijn restaurant als eerste in de Benelux de maximale score van 20/20 punten.

Door Gault Millau kreeg hij in de gids voor 2013, ex aequo met chef Jonnie Boer, de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties