Boek
Nederlands
‘Binnenkort word ik dertig en voor mij betekent dat toch wel iets. Ik voel mij jong en ik ben van plan om altijd jong van geest te blijven. Ook als kok wil ik blijven vernieuwen, want ondanks de kennis die je geleidelijk opdoet, is er in feite niets verworven. In de keuken was ik altijd een buitenbeentje, een excentriekeling die zijn zin doorduwt en dingen doet die anderen niet doen.’
Sergio
Onderwerp
Gerechten
Titel
Smaken uit Sluis
Auteur
Sergio Herman Pieter Van Doveren
Fotograaf
Tony Le Duc
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2000
127 p. : ill.
ISBN
90-7668-521-5
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks ; Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Restaurant Oud Sluis was beroemd om zijn mosselen. Toen zoon Sergio de zaak overnam, evolueerde het tot een klasse-restaurant dat vorig jaar met twee Michelinsterren werd bekroond. Sergio Herman (30) vertelt in de inleiding over de voorgeschiedenis van het restaurant, zijn jeugd, koksopleiding, stageadressen en over zijn visie op het koken. Hij is een echte visman, dat is te merken aan de gerechten in dit boek die voor een groot deel bestaan uit recepten voor vis, schaal- en schelpdieren. Er zijn enkele vleesgerechten en een flink aantal nagerechten. De receptuur is moeilijk, eist een professionele vaardigheid en is vaak niet uitvoerbaar voor de thuiskok. Heldere, overzichtelijke lay-out, ingrediënten afgedrukt in gekleurde blokken. Inspiratiebron voor vakgenoten en koksopleidingen, mede door de prachtige kleuren- en zwart-witfoto's. Alfabetisch register.

Over Sergio Herman

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Sergio Herman (Oostburg, 5 mei 1970) is een Nederlandse kok en restaurateur die tot eind 2013 de keuken in restaurant Oud Sluis in het Zeeuws-Vlaamse Sluis bestierde en sinds 2014 actief is in The Jane in Antwerpen. Hij volgde zijn koksopleidingen in België en woont er nog steeds.

Waardering

In 1995 werd zijn restaurant in de gids van Michelin met een Michelinster gewaardeerd, in 1999 met twee sterren en in 2005 kreeg zijn restaurant Oud Sluis de hoogste waardering van drie Michelin-sterren.

Door de restaurantgids Gault Millau werd Herman in 2004 en 2009 uitgeroepen tot "Chef van het jaar". Oud Sluis had in 2004, 2005, 2006 en 2009 de hoogste waardering van 19,5/20 punten in deze gids. Vanaf de Gault Millau-gids van 2010 heeft Herman met zijn restaurant als eerste in de Benelux de maximale score van 20/20 punten.

Door Gault Millau kreeg hij in de gids voor 2013, ex aequo met chef Jonnie Boer, de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties