Strip
Nederlands

De Minimensjes : [integraal]. 4, 1976-1978

Seron (auteur), Mittéï (scenarist), Stephen Desberg (scenarist)

De Minimensjes : [integraal]. 4, 1976-1978

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Bevat
Een smurfreis
Kogels bij Carmen
Dubbelspel
Een hoop tam-tam in Ellendam
Plaatjes vullen de gaatjes
Grijpers van de Samoerai
De groene hel
De driehoek des doods
Het diepzeevolk
De dorpspiraat
Titel
De Minimensjes : [integraal]. 4, 1976-1978 / Seron ; scenario Hao, Desberg
Auteur
Seron
Scenarist
Mittéï Stephen Desberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les petits hommes 4
Parallele titel
De Mini-mensjes
Uitgever
Zedelgem: Saga Uitgaven, 2018
231 p. : ill.
ISBN
9789085525264 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoofdpersonen in deze stripverhalen zijn De Vries, zijn vrienden Appelaar en Strooker, professor Hondegger, juffrouw Velijn en vele anderen. Het is een bijzondere, vreemde en leuke wereld, bevolkt door bewoners die, nadat ze in contact kwamen met een mysterieuze meteoriet, allemaal werden geminiaturiseerd. Deze uitgave bevat in chronologische volgorde de verhalen die tussen 1976 en 1978 in het weekblad Robbedoes zijn gepubliceerd. Het verhaal 'Een smurfreis' verscheen niet eerder als album. Doordat de originelen niet werden teruggevonden, is het verhaal als facsimile afgedrukt. Tussen de verhalen door afbeeldingen van de Robbedoes-omslagen uit de jaren zeventig. De tekeningen zijn vormgegeven in de kenmerkende Franse karikaturale stijl à la Franquin. Naast de verhalen staat er ook achtergrondinformatie in deze bundel. Na 2004 zijn er geen nieuwe vertaalde albums meer verschenen voor de Nederlandse markt. Een mooie integrale bundel voor verzamelaars en liefhebbers.

Over Seron

Pierre Seron (Chênée, 9 februari 1942 – Saint-Bénézet, 24 mei 2017) was een Belgisch striptekenaar die voornamelijk bekend is voor zijn stripreeks De Minimensjes.

Biografie

Omdat zijn vader als ingenieur veel reisde, bracht Seron zijn jeugd door in de Franse stad Libourne, op het platteland rond Bordeaux, in de Ardennen en in de Canadese stad Montreal. In 1957 begon hij een opleiding aan de École Supérieure des Arts Saint-Luc in Luik.

In 1961 begon Seron als assistent bij striptekenaar Dino Attanasio bij uitgeverij Le Lombard in Brussel. Na een jaar stopte hij vanwege zijn dienstplicht. Zijn diensttijd duurde 18 maanden, maar het zou nog tot 1966 weer terugkeerde naar het beroep van striptekenaar. In dat jaar ging hij onder het pseudoniem Foal werken als assistent bij Mittéï en Maurice Maréchal.

In juni 1967 debuteerde Seron in het stripblad Spirou/Robbedoes met het korte verhaal "D…Lees verder op Wikipedia

Suggesties