Dvd

Spelletjes en knutselen

Sesamstraat (uitvoerder)
+1
Spelletjes en knutselen
×
Spelletjes en knutselen Spelletjes en knutselen

Spelletjes en knutselen

Doelgroep:
Alle leeftijden

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een compilatie van 27 fragmenten en verhaaltjes uit de kindertelevisieserie Sesamstraat, gekozen rond de thema's 'spelletjes' en 'knutselen'. De bekende Sesamstraatbewoners beleven allerlei vrolijke avonturen: Grover, het tweekoppig monster, Bert en Ernie, Tommie, Ieniemienie, Pino, Frank, Meneer Aart, Pien, Gerda, Sien, Lot en de anderen. Wanneer de filmpjes zijn gemaakt is niet duidelijk: soms wordt er in guldens betaald, en Lex Goudsmit (overleden 1999) doet nog mee. Verder blijven deze filmpjes tijdloos, educatief en leuk. We zien zowel oorspronkelijk Nederlandse als vertaalde Amerikaanse filmpjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Sesamstraat

Sesamstraat is de Nederlandstalige bewerking van het Amerikaanse kinderprogramma Sesame Street. Sesamstraat werd sinds 4 januari 1976 gezamenlijk door de Nederlandse publieke omroep en de Belgische Radio- en Televisieomroep uitgezonden en vanaf 1984 alleen door de Nederlandse publieke omroep. In het programma spelen vooral Muppets mee, naast een aantal echte mensen.

Geschiedenis

Op 10 november 1969 begon in de Verenigde Staten Sesame Street, een educatief programma dat kinderen in achterstandswijken spelenderwijs van hun leerachterstand wilde afhelpen.

Dolph Kohnstamm publiceerde in maart 1970 een artikel in Vrij Nederland over de effecten die Sesame Street ook in Nederland zou kunnen hebben. Op 11 juni 1972 werd er als proef een aflevering van de Amerikaanse versie in Nederland uitgezonden, voorzien van commentaar door onder anderen Dick Bruna en Thijs Chanowski.

In 1974 …Lees verder op Wikipedia