Boek
Nederlands

De allerbeste uitvinding van de hele wereld

Shamisa Debroey (auteur)
+1
De allerbeste uitvinding van de hele wereld
×
De allerbeste uitvinding van de hele wereld De allerbeste uitvinding van de hele wereld

De allerbeste uitvinding van de hele wereld

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De slimme Lola is een geweldige uitvinder. Maar het lukt haar niet om haar verdrietige broertje op te vrolijken. Zelfs niet met haar robot die gedichten voordraagt en een geurversterker voor bergbloemen. Kan ze haar broertje toch blij maken? Prentenboek met kleurrijke illustraties over interesse in natuur en techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De allerbeste uitvinding van de hele wereld
Auteur
Shamisa Debroey
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Horizon, 2021
[32] p. : ill.
ISBN
9789464100464 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Familie (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lola is een slim meisje en een geweldige uitvindster. Het lukt haar echter niet om haar verdrietige broertje op te vrolijken. Ze bouwt een robot die gedichten kan voordragen, versterkt de geur van een bergbloem en maakt plannen om naar de ruimte te gaan. Al haar grote plannen helpen niets, maar later blijkt dat de oplossing om haar kleine broer op te vrolijken veel simpeler is. Soms maken de kleine dingen het verschil. Deze mooie uitgave is een initiatief van de Universiteit Gent die kinderen warm wil maken voor natuur- en ingenieurswetenschappen. Kinderen enthousiasmeren voor de exacte vakken is volgens de universiteit hard nodig om de maatschappelijke uitdagingen waarmee we tegenwoordig worden geconfronteerd het hoofd te bieden. De teksten zijn toegankelijk en bondig, de illustraties groot en kleurrijk. De prachtig vormgegeven pagina’s zijn een lust voor het oog. Het gebonden prentenboek in vierkant formaat is geschikt voor kleuters en leert ze dat met fantasie en creativiteit bijna…Lees verder

Over Shamisa Debroey

Shamisa Debroey (2 juni 1989) is een Belgische illustratrice.

Biografie

Shamisa Debroey volgde de opleiding Beeldverhaal en Illustratie aan Sint-Lukas Brussel, waar ze in 2011 afstudeerde als beste van haar klas. In 2013 publiceerde ze haar afstudeerproject Verdwaald bij Oog & Blik / De Bezige Bij. Verdwaald is een graphic novel waar Debroey autobiografische elementen uit haar eigen jeugd verwerkt met haar fantasie. Ze werkt als illustratrice voor verschillende Vlaamse media, zoals één, De Standaard, De Morgen en Focus Knack. Naast zelf tekenen en illustreren, recenseert ze ook graphic novels voor de Standaard. Ze geeft ook lezingen, voornamelijk rond de thema's diversiteit in de stripwereld en het organiseren van inclusieve artistieke projecten. Ze richtte samen met illustratrice Charlotte Dumortier, haar beste vriendin, het collectief Yum Yum op. Onder die naam maken ze zines.

Haar stijl kenmerkt zich …Lees verder op Wikipedia