Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als een jonge vrouw na een eenzijdig verkeersongeval in het ziekenhuis belandt, kan zij zich niet herinneren hoe ze daar terecht kwam.
Titel
Een vreemde in huis
Auteur
Shari Lapena 1960-
Vertaler
Ireen Niessen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A stranger in the house
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2017
271 p.
ISBN
9789044635300 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vreemde in huis

Eerste zin. Ze hoort hier niet.

Karen wordt met geheugenverlies wakker in het ziekenhuis. Ze heeft een ongeval gehad in een achterbuurt waar een paar dagen later het doorzeefde lichaam van een onbekende man wordt gevonden. Haar man Tom kan er geen touw aan vastknopen. Over Karens verleden weet hij zo goed als niets, maar dat ze een moordenaar is, kan hij moeilijk geloven. Zelf heeft hij ook een geheim: hij heeft ooit een affaire gehad met overbuurvrouw Brigid, die zich ontpopt tot een breiende stalkster. Altijd bereid om Tom en de politie nieuwe verdachtmakingen over Karen aan te reiken. Karen, zo blijkt, heeft ooit, na een gewelddadig huwelijk, haar eigen dood in scène gezet en is sindsdien op de vlucht. En laat de vermoorde man nu net haar woeste ex zijn. Geen wonder dat ze hardnekkig volhoudt dat ze zich niets kan herinneren van wat er voor het ongeluk is gebeurd. Toch? Shari Lapena gaat voor rechttoe-rechtaan. Dat ze een goed verhaal te vertellen heeft, is belan…Lees verder

Karen staat in de keuken het avondeten voor haar en haar man Jake klaar te maken. Het volgende moment komt ze bij in het ziekenhuis na een zwaar verkeersongeval. Wat is er gebeurd? Karen kan zich niets meer herinneren van de gebeurtenissen in die tussentijd. Jake gaat hieraan echter steeds meer twijfelen en de politie ook, zeker als bekend wordt dat 500 meter van Karens ongeluk een moord blijkt te zijn gepleegd. De roze huishoudhandschoen gevonden op de PD leidt regelrecht naar Karen. Tweede boek van Shari Lapena (1960). Haar debuut, ‘Het stel van hiernaast’*, was een regelrechte knalhit met fantastisch plot. 'Een vreemde in huis' knalt iets minder maar kan zeker op de plank bij de spannende boeken.

Mijn vrouw wie is dat toch?

Een keurige echtgenote verdwijnt, duikt weer op en blijkt iets in haar schild te voeren.

Oordeel

Soepel verhaal met als toegift een verrassing voor iedereen

Het debuut van de Canadese Shari Lapena 'Het stel van hiernaast' werd een bestseller. Het dramatisch verlopen etentje bij de buren van de hoofdpersonen maakte nogal wat indruk.

Tussen de vele thrillers die deze zomer uitkwamen, lag ook het tweede boek van Lapena. Veel schrijvers hebben moeite het succes van een eersteling te evenaren. Zij niet.

In 'Een vreemde in huis' gaat Lapena terug naar zo'n straat in een buitenwijk van New York waaraan crisis en de problemen van de grote stad voorbij lijken te gaan.

Tom Krupp parkeert op een fraaie zomeravond zijn Lexus op de oprit voor de dubbele garage bij zijn huis. Maar er klopt iets niet. Binnen zou zijn mooie vrouw bezig moeten zijn met het eten. Karen is er niet en de voordeur staat wijd open. De keuken is een chaos. Het lijkt of ze zo is weggerend.

Later op de avond belt de politie. Ka…Lees verder