Boek
Nederlands

Een dag met de dierengarage

Sharon Rentta (auteur)
+1
Een dag met de dierengarage
×
Een dag met de dierengarage Een dag met de dierengarage

Een dag met de dierengarage

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Dex mag meehelpen in de garage van zijn vader. De automonteurs kunnen werkelijk alles repareren wat op wielen rijdt. Ze beginnen met de auto van Meneer Kat de bankdirecteur. Prentenboek met gedetailleerde illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Garages
Titel
Een dag met de dierengarage
Auteur
Sharon Rentta
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A day with the animal mechanics
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014
[32] p. : ill.
ISBN
9789025865672 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verkeer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dex mag meehelpen in de gagage van zijn vader, waar alles op wielen gerepareerd wordt. De (dierlijke) automonteurs weten van aanpakken en vandaag is de luxe wagen van Meneer Kat aan de beurt. Dex’ hulp wordt niet altijd naar waarde geschat, maar gelukkig zijn autobanden een prima verstopplekje. Dit mooi uitgevoerde prentenboek laat op originele wijze zien wat het beroep van automonteur inhoudt en welk gereedschap daarbij wordt gebruikt. De vele kleurrijke illustraties - uitgevoerd in zacht potlood en aquarel - zijn sfeervol, humoristisch en gedetailleerd. Allerhande auto’s, busjes, vrachtwagens, motoren, werkverkeer en zelfs een scootmobiel en een raket komen voorbij, in grootte aangepast aan hun dierlijke eigenaars. Verschillende werksituaties zijn kundig afgebeeld, maar altijd met een komische, speelse noot. De beknopte tekst staat boven, naast en onder de afbeeldingen. De woordgrapjes op nummerborden, uitdrukkingen en houdingen van dieren, de grappige en leerzame details en prettig…Lees verder

Een dag met de dierengarage

Dex mag papa een dagje helpen in zijn garage en dat doet hij natuurlijk met veel plezier. Zijn naam prijkt immers al op de garage: 'Basset en zoon'. Dex kijkt al uit naar het moment waarop hij op een dag de baas zal zijn. De dag zit vol verrassingen en Dex leert heel veel bij. Op het einde gaan ze ontspannen ... op het strand! Een leuk boek zonder meer; een weinig ritmische tekst, maar lieve (soms wat drukke) prenten. Het bevat ook een boel informatie over gereedschap en auto's, dus zal het ongetwijfeld een succes zijn bij de kleine autoliefhebber.