Cd

Sacred earth

Sharon Shannon (uitvoerder)
Titel
Sacred earth
Uitvoerder
Sharon Shannon
Uitgever
Celtic Collection, 2016
1 cd + blaadje
Speelduur
00:42:31
EAN
5390872195221
CDR
KAX8166
Plaatsingssuggestie
89 - Wereldmuziek: Overige stijlen en verzamelprogramma's (NBLC) W8 - Wereldmuziek overige stijlen, mengvormen en verzamelingen (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Sharon Shannon

Sharon Shannon (Corofin (County Clare), 12 november 1968) is een Ierse muzikante, die voornamelijk bekend is als accordeoniste. Het betreft hier de diatonische, wisseltonige accordeon. In Nederland liever harmonica of trekzak genoemd, in Engeland en Ierland aangeduid als melodeon. Daarnaast speelt ze ook tin whistle en viool. Ze werd geboren in het dorpje Ruan bij Corrofin (County Clare). Van jongs af aan speelde Shannon muziek met haar 2 zussen, Mary (op banjo) en Majella (op viool) en haar broer Garry, die dwarsfluit speelde.

In haar puberteit ging ze naar Doolin, een dorp in Ierland waar veel traditioneel Ierse muzikanten bij elkaar komen. Steve Wickham van The Waterboys vroeg haar vervolgens om mee op tournee te gaan met zijn band, en Shannon speelde mee op het album Room to Roam.

Voor het album "Diamond Mountain Sessions" nodigde ze andere muzikanten uit om nummers te schrijven en op te nemen in een jeugdherberg in Letterfrack (County Galway). Deze …Lees verder op Wikipedia