Night at the museum : secret of the tomb

Shawn Levy (regisseur), Ben Stiller (acteur), Robin Williams (acteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De krachten van de magische Egyptische amulet waardoor de museumstukken 's nachts tot leven komen nemen af. Nachtwaker Larry Daley reist naar het British Museum in Londen om advies te vragen aan de mummies. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Night at the museum : secret of the tomb
Regisseur
Shawn Levy
Acteur
Ben Stiller Robin Williams 1951-2014 Owen Wilson Rebel Wilson
Componist
Alan Silvestri 1950-
Uniforme titel
Night at the museum : secret of the tomb
Taal
Engels
Parallelle titel
Night at the museum [3]
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 94 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626068150

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Komische familiefilm van Shawn Levy, de derde* (en laatste?) over gescheiden vader Larry Daley (Ben Stiller) die nachtwaker is in het Natuurhistorisch Museum van New York. Dankzij een magische Egyptische amulet komen de museumstukken zoals skeletten, dinosaurussen en apen 's nachts tot leven. De krachten van de amulet nemen echter af, daarom reist Larry naar het British Museum in Londen om advies te vragen aan de gemummificeerde ouders van een van zijn nachtelijke vrienden, farao Ahkmenrah. Larry’s opstandige tienerzoon Nick gaat mee, en ook een aantal museumstukken, waaronder Theodore ‘Teddy’ Roosevelt (Robin Williams). Kevin Toma (Volkskrant 5-2-’15) concludeert: ‘Behalve enkele erg grappige scènes (de vulkaanuitbarsting in mini-Pompeii, Stiller en Williams buitelend door een Escher-gravure), stelt het slotstuk van de Night at the Museum-trilogie weinig voor.’ Ab Zagt (Algemeen Dagblad 5-2-’15): ‘Dit pandemonium is in goede handen van regisseur Shawn Levy die ook verantwoordelijk wa…Lees verder

Over Shawn Levy

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mikhail Popov

Shawn Levy (Montreal, 23 juli 1968) is een Canadees/Amerikaans acteur, filmregisseur, filmproducent en scenarioschrijver.

Biografie

Levy heeft als tiener zijn opleiding gevolgd op de St George’s High School in Montreal en later op de Stagedoor Manor in New York. Op twintigjarige leeftijd haalde hij zijn diploma op Yale-universiteit. Hierna verhuisde hij naar Los Angeles om zich te vestigen als acteur.

Levy begon in 1986 met acteren in de film Miles to Go.... Hierna heeft hij nog meerdere rollen gespeeld in films en televisieseries zoals Tour of Duty (1989-1990), Beverly Hills, 90210 (1993), Made in America (1993), Big Fat Liar (2002) en Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009).

Levy begon in 1997 met regisseren met de film Just in Time. Hierna heeft hij nog meerdere films en televisieseries geregisseerd zoals Big Fat Liar (200…Lees verder op Wikipedia

Suggesties