Drie zeer verschillende Ierse zussen krijgen te maken met dramatische veranderingen in carrière en liefdesleven.
Titel
Wegwezen !
Auteur
Sheila O'Flanagan
Vertaler
Cherie Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
He's got to go
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2005
399 p.
ISBN
90-443-1306-1

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De drie zussen Driscoll komen uit hetzelfde nest, maar op elkaar lijken doen ze niet. Qua uiterlijk niet, en qua levensstijl helemaal niet.

Nessa, de oudste is getrouwd met Adam, een stijve zakenman. Nessa werkt deeltijds in een dokterspraktijk en laat haar leven bepalen door horoscopen. Samen hebben ze een dochtertje, Jill. Cate leeft samen met Finn, een adonis die op het punt staat Ierland te veroveren met een nieuw televisieprogramma. Cate kleedt en profileert zich als de moderne zakenvrouw wiens carrière primeert boven het gezinsleven. Bree is het buitenbeentje, een halve jongen die in een garage werkt en van motoren houdt. Ze weigert een vaste relatie aan te gaan. Voor speciale gelegenheden, zoals de verloving van Cate en Finn, komen de zussen samen, voor de rest gunnen ze elkaars vrijheid en levensstijl. Tot verschillende gebeurtenissen hen nader bij elkaar brengen. Nessa ontdekt dat Adam vreemd gaat, Cate wordt ongepland zwanger en overweegt een abortus zonder Finn hieri…Lees verder
Nessa (34) lijkt gelukkig getrouwd, en gaat op in haar moederrol. Haar zus Cate (30) bouwt aan haar carrière en woont samen met de aankomend televisiester Finn. Bree (25), de jongste zus, zoekt tevergeefs een vriendje en vindt haar geluk in auto's en motoren. Hun levens komen in een stroomversnelling als blijkt dat Nessa's man Adam overspel pleegt, Cate zwanger raakt en Bree een vriendje vindt. Ondanks ruzies steunen de zussen elkaar door dik en dun. Een gezamelijke vakantie in Spanje geeft ieder van hen uitzicht op hun situatie. Dit proces wordt met vaart beschreven, niet zonder humor en mededogen en met een speciaal accent op horoscopen. De Ierse schrijfster kan een vergelijking met landgenote Maeve Binchy doorstaan. In Ierland en Engeland waren haar boeken "Over!" en "Het zusje van Caroline" bestsellers. Paperback, kleine druk, de aandacht trekkend omslag.