Historische thriller vol politieke intriges over de jonge Engelse koningin Elizabeth I in de zestiende eeuw tijdens een bloedige strijd tussen de katholieken en de protestanten
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Polygram Video, 1999 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1998
Speelduur
ca. 120 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Duits
EAN
0044005827224

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 44 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Historisch drama van de van oorsprong Indiase regisseur Shekhar Kapur uit 1998. Met Cate Blanchett, Sir Richard Attenborough, Joseph Fiennes e.v.a. Als Elizabeth, dochter van Henry VIII, tot koningin gekroond wordt in een land dat verscheurd wordt door katholieken en protestanten rond 1550, moet zij al haar persoonlijke wensen opzij zetten om de macht te behouden. Trouw: 'Nieuwe ster Cate Blanchett draagt Elizabeth met verve als de koningin met the body of a woman and the heart of a king, die sensualiteit paart aan vastberadenheid.' Volkskrant: '(...) een theatrale film. Schitterende kostuums, monumentale lokaties en sprekende, vaak vanuit vogelperspectief gemaakte shots doen het drama ogen als een bont schouwspel. Met een stoet opvallende acteurs in de cast.' De film kreeg zeven Oscarnomaties maar won er slechts een. Bevat als extra's interviews met acteurs en crew, documentaire 'The making of' en een kijkje achter de schermen.

Over Shekhar Kapur

CC BY 2.0 - Foto van/door X|Media|Lab (Flickr profile)

Shekhar Kapur (Lahore, 6 december 1945) is een Indiase regisseur en producent. Hij werd bekend door de film Bandit Queen uit 1994. Zijn biografische films van koningin Elizabeth I (Elizabeth en de opvolger Elizabeth: The Golden Age) leverden Oscar-nominaties op, waaronder twee nominaties voor Beste Actrice voor actrice Cate Blanchett, die in beide films de hoofdrol speelt.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek