Boek
Nederlands
Kathinka Klets woont bij de nare Juf Hekz. Op een dag komt het elfje Eva haar vertellen dat ze een heks is. In het wonderlijke land Gootstede mag Kathinka meedoen aan de wedstrijd Heksenheibel. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
Heksenheibel
Auteur
Sibéal Pounder
Illustrator
Laura Ellen Anderson
Vertaler
Elly Van Winden
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Witch wars
Uitgever
Amsterdam: Memphis Belle, 2016 | Andere uitgaves
272 p. : ill.
ISBN
9789089418845 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het 9-jarige meisje Kathinka Klets woont bij de nare Juf Hekz. Op een dag krijgt Kathinka bezoek van het elfje Eva. Zij vertelt haar dat Kathinka een heks is en neemt haar mee naar het wonderlijke land Gootstede. Hier doet Kathinka mee met Heksenheibel, een spannende wedstrijd vol raadsels, magie en bizarre avonturen voor heksen. Het boek heeft een fraai omslag en is voorzien van aantrekkelijke en gedetailleerde zwart-witillustraties. Er is veel aandacht besteed aan vormgeving: gestileerde hoofdstuknummers, paginanummers omgeven door pumps en een dynamische en duidelijke typografie. Het verhaal bestaat uit 44 korte en goed afgebakende hoofdstukken. Verder is er gebruikgemaakt van vlot taalgebruik en conversaties bevatten populaire spreektaal. Het is vertaald uit het Engels. Door het verhaal, de vormgeving en het omslag is het boek waarschijnlijk vooral geliefd bij meisjes. Het is geschikt voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Heksenheibel

Kathinka Klets woont achterin een schuurtje in de tuin van de verschrikkelijke juf Hekz. Op een dag krijgt ze bezoek van Eva het Elegante Elfje. Eva vertelt Kathinka dat zij een heks is. Dat kan Kathinka moeilijk geloven. Eva nodigt Kathinka uit om mee naar Ritzburg te gaan in Gootstede, een plaats in heksenland die verstopt zit op het einde van elke afvoerbuis. Kathinka aarzelt, maar dan hoort ze de verschrikkelijke juf Hekz brullen en moet ze snel beslissen. Kathinka waagt het erop en kruipt in het putje van de gootsteen ... In Gootstede moet Kathinka meedoen aan de wedstrijd ‘Heksenheibel’. Aan deze wedstrijd doen negen heksen van negen jaar mee. De winnaar mag negen jaar lang de baas zijn in Gootstede. Wie afvalt gaat gewoon terug naar huis. Voor Katinka zou dat betekenen dat ze opnieuw naar juf Hekz moet. Maar kan Katinka wel winnen van heksen die al negen jaar in Gootstede wonen?

Op de schutbladen in het boek vind je een plattegrond van het imaginaire land. Zo kan …Lees verder