Open het debat!

Siegfried Bracke (auteur)

Een hartenkreet van Siegfried Bracke: de vraag om een open debat. Net dat wat Vlaanderen zeker tijdens de coronacrisis zo hard heeft moeten missen. Vlaanderen heeft nood aan een debat waar de werkelijkheid niet steevast met dezelfde bril wordt bekeken. Waar veel meer mensen aan bod mogen komen dan de usual suspects. Waar plaats is voor diversiteit die ruimer is dan geslacht of kleur.

Titel
Open het debat!
Auteur
Siegfried Bracke
Taal
Nederlands
Uitgever
Aalter: Ertsberg, © 2022
243 p.
ISBN
9789464369489 (paperback)
Plaatsingssuggestie
309 (SISO) Maatschappijvisies (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Siegfried Bracke

Siegfried Theofiel Hortense Bracke (Gent, 21 februari 1953) is een voormalig Belgisch journalist en voormalig politicus voor de N-VA. In de periode 2014-2019 was hij voorzitter van de Kamer van volksvertegenwoordigers. Tot voor zijn overstap naar de politiek in 2010 was hij journalist en televisiepresentator bij de VRT en presenteerde hij vooral actualiteitenprogramma's, interviews en verkiezingsshows over de Belgische politiek.

Levensloop

Journalist

Bracke promoveerde in 1976 tot licentiaat Germaanse filologie aan de Gentse rijksuniversiteit, nadat hij in 1971 afstudeerde aan het Sint-Lievenscollege in Gent.

In 1981 begon hij bij de BRT als radioproducer bij Radio 1. In 1983 werd hij journalist bij de radionieuwsdienst. In 1990 stapte hij mede onder impuls van zijn collega en vriend Gui Polspoel over naar de televisienieuwsdienst en werd hij een bekend journalist van de BRT. Hij ver…Lees verder op Wikipedia