Boek
Engels

Heavy freight

Sigmund Brouwer (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Met de politie op zijn hielen springt Maxwell (15, ik-figuur) op een passerende goederentrein. daar ontmoet hij Joseph die al jaren met de trein rondreist. Dat brengt Maxwell op het idee om op zoek te gaan naar zijn vader die hem in de steek liet toen hij nog klein was. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 15 jaar.
Bevat
Fifteen-year-old Maxwell Stone has been surviving and thriving in the tough part of East Vancouver by being smart and fast. But when a drug deal goes wrong, Max suddenly finds himself on the run from both the bad guys and the cops. Desperate to escape, Max impulsively decides to hop on a moving freight train. His first attempt to climb aboard fails, but at the last second a hand reaches down and pulls him in. Joseph has been riding the rails for years, and his tales inspire Max to take a journey to the last place he ever expected to go.
Titel
Heavy freight
Auteur
Sigmund Brouwer
Taal
Engels
Uitgever
[Victoria]: Orca Book Publishers, 2017
163 p.
ISBN
9781459814752

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met de politie op zijn hielen springt Maxwell (15, ik-figuur) op een passerende goederentrein. daar ontmoet hij Joseph die al jaren met de trein rondreist. Dat brengt Maxwell op het idee om op zoek te gaan naar zijn vader die hem in de steek liet toen hij nog klein was. Dit verhaal is onderdeel van de serie 'Orca Soundings'*, voor jongeren die moeite met lezen hebben. De bladspiegel en de interlinie zijn ruim en het boek niet te dik. De verhalen gaan over voor de doelgroep aansprekende onderwerpen, verteld in eenvoudig taalgebruik, korte zinnen en opgedeeld in korte hoofdstukken. Dit alles maakt de serie heel bruikbaar voor Nederlandstalige vmbo-leerlingen in de bovenbouw. Vanaf ca. 15 jaar.