Boek
Nederlands

Atlas van de oudheid

Simon Adams (auteur), Katherine Baxter (illustrator)
+1
Atlas van de oudheid
×
Atlas van de oudheid Atlas van de oudheid
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In woord en beeld worden de oude wereldbeschavingen die zijn ontstaan tussen 10.000 voor Chr. en 1000 na Chr. behandeld. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Oudheid
Titel
Atlas van de oudheid
Auteur
Simon Adams
Illustrator
Katherine Baxter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Kingfischer atlas of the ancient world
Uitgever
Leidschendam: Biblion, 2007
44 p. : ill.
ISBN
9789054837442
Plaatsingssuggestie
922 (SISO) Oudheid (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Chronologisch worden de oudste beschavingen in de wereld, ontstaan tussen 10.000 v. Chr. en 1.000 na Chr., in woord en beeld beschreven. Na drie inleidende hoofdstukken over de Oudheid, het ontstaan van beschaving, en steden volgen achttien hoofdstukken van meestal twee, soms vier pagina’s, elk gewijd aan een oude beschaving: o.a. Mesopotamië, Egypte, het oude Europa, Griekenland, Rome, Afrika, India, China, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Australië/Polynesië. Elk hoofdstuk omvat een inleidende tekst, een kaart van twee pagina’s van het gebied met daarin kleine illustraties met informatieve teksten en uiterst rechts steeds een tijdsbalk waarop de ontwikkeling van die cultuur staat aangegeven. Goede Nederlandse bewerking van een deel uit een Engelse serie; tegelijk verscheen ‘Atlas van de Middeleeuwen’*. Een visueel aantrekkelijk en informatief boek voor nieuwsgierige kinderen vanaf ca. 11 jaar, dat goede, beknopte informatie, veel aansprekende feiten en tot kijken uitnodigende ill…Lees verder

Atlas van de oudheid

Via met de hand getekende kaarten krijgen we informatie over oude beschavingen en volkeren van de hele wereld. We reizen door Mesopotamië, het oude Egypte, het bekken van de Indus, rond de Middellandse Zee, het oude Griekenland en het Romeinse Rijk. We maken ook kennis met het oude Afrika, met Indië en met China. Ook de volkeren uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, uit Australië en Polynesië komen aan bod. In de rechtermarge staan chronologische overzichten. Achterin volgt een vrij willekeurig samengesteld register. Fouten: amfitheater i.p.v. theater (p. 28), Nineveh i.p.v. Ninive (p. 24). De heterogene inhoud maakt het lezen en raadplegen niet gemakkelijk.