Boek
Nederlands

De Eerste Wereldoorlog

Simon Adams (auteur), Andy Crawford (fotograaf)
+1
De Eerste Wereldoorlog
×
De Eerste Wereldoorlog De Eerste Wereldoorlog
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Allerlei aspecten van de Eerste Wereldoorlog komen aan bod, zoals de loopgravenoorlog, de oorlog op zee, de (wapen)uitrusting, gasaanvallen en de nasleep. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Wereldoorlog I
Titel
De Eerste Wereldoorlog
Auteur
Simon Adams
Fotograaf
Andy Crawford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
World war I
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Memphis Belle, 2011 | Andere uitgaves
72 p. : ill.
ISBN
9789089416957 (hardback)
Plaatsingssuggestie
927.5 (SISO) Wereldoorlogen (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Informatief boek over de Eerste Wereldoorlog in de serie 'Ooggetuigen'*. Het thema wordt behandeld aan de hand van steeds een onderwerp per dubbele (A4-)pagina, met veel illustraties. Aan de orde komen de voorgeschiedenis van de oorlog, de loopgravenoorlog, de oorlog in de lucht, de oorlog op zee, de (wapen)uitrusting, gasaanvallen, brandbommen, tanks, de verschillende fronten en de nasleep. Per onderwerp steeds een kort stuk tekst dat wordt verhelderd met illustraties met daarbij uitleg in een zeer klein lettertype. Verder is er een verklarende woordenlijst, een register, een dubbele pagina met belangrijke mensen en plaatsen en er zijn verwijzingen naar monumenten en musea. De illustraties zijn vooral foto’s (echte en museale opstellingen) van mensen, plaatsen en materiaal. Het taalgebruik is technisch en inhoudelijk geschikt voor de doelgroep. Vanaf groep 8 van de basisschool (waar het onderwerp aan de orde komt) is het boek goed te gebruiken om jongeren te interesseren voor (oorlog…Lees verder

De Eerste Wereldoorlog

Honderd jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog verschijnen er talrijke nieuwe werken en herdrukken over dat onderwerp. In 2001 werd dit deel van ‘Ooggetuigen’ voor het eerst uitgegeven in het Engels, in 2007 verscheen een herziene versie.
In een dertigtal hoofdstukken wordt de geschiedenis van W.O. I verteld vanaf het schot in Sarajevo op 28 juni 1914 tot de wapenstilstand en het verdrag van Versailles. Eerst komt het oorlogsfront in het Westen aan bod: het leven in de loopgraven, de militaire uitrusting, de bevoorrading, de rol van de vrouw, de oorlog in de lucht en op zee en de gasaanvallen. Daarna volgen het oostelijke front, de oorlog in de kolonies en de rol van de V.S.
Achterin staan allerlei weetjes over W.O. I, nuttige websites, gevolgd door een verklarende woordenlijst en een register. De tekst, voortreffelijk vertaald uit het Engels, bestaat hoofdzakelijk uit randinformatie bij de veelvuldige illustraties (soms in zo kleine lettertjes dat het lezen bemoeili…Lees verder

Suggesties