Boek
Nederlands

De Eerste Wereldoorlog

Simon Adams (auteur)
+1
De Eerste Wereldoorlog
×
De Eerste Wereldoorlog De Eerste Wereldoorlog

De Eerste Wereldoorlog

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Allerlei aspecten van de Eerste Wereldoorlog komen aan bod, zoals de loopgravenoorlog, de oorlog op zee, de (wapen)uitrusting, gasaanvallen en de nasleep. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Wereldoorlog I
Titel
De Eerste Wereldoorlog
Auteur
Simon Adams
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
World War I
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Memphis Belle, 2014 | Andere uitgaves
72 p. : ill.
ISBN
9789089411334 (hardback)
Plaatsingssuggestie
927.5 (SISO) Wereldoorlogen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In chronologische volgorde wordt de aanloop tot en het verloop van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) in internationaal verband beschreven. Dit gebeurt in korte hoofdstukken van elk twee pagina's met een beknopte tekst en veel illustraties. Aan bod komen onder meer de voorgeschiedenis, de loopgravenoorlog, de oorlog in de lucht, de oorlog op zee, de (wapen)uitrusting, gasaanvallen, brandbommen, tanks, de verschillende fronten en de nasleep. Per hoofdstuk wordt steeds een korte inleiding gegeven, gevolgd door vijf tot tien illustraties in kleur of zwart-wit met uitgebreide bijschriften. Beknopt, maar duidelijk wordt in grote lijnen verteld hoe de oorlog zich ontwikkelde, aan de hand van significante ontwikkelingen, momenten en objecten. De korte teksten en de vele (goede) illustraties maken dit tot een fragmentarisch kijk- en/of opzoekboek. Dit boek uit de uitgebreide serie 'Ooggetuigen'* bevat een overzicht van feiten, register, enige vragen en antwoorden, een tijdslijn en internetlin…Lees verder

De Eerste Wereldoorlog

Honderd jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog verschijnen er talrijke nieuwe werken en herdrukken over dat onderwerp. In 2001 werd dit deel van ‘Ooggetuigen’ voor het eerst uitgegeven in het Engels, in 2007 verscheen een herziene versie.
In een dertigtal hoofdstukken wordt de geschiedenis van W.O. I verteld vanaf het schot in Sarajevo op 28 juni 1914 tot de wapenstilstand en het verdrag van Versailles. Eerst komt het oorlogsfront in het Westen aan bod: het leven in de loopgraven, de militaire uitrusting, de bevoorrading, de rol van de vrouw, de oorlog in de lucht en op zee en de gasaanvallen. Daarna volgen het oostelijke front, de oorlog in de kolonies en de rol van de V.S.
Achterin staan allerlei weetjes over W.O. I, nuttige websites, gevolgd door een verklarende woordenlijst en een register. De tekst, voortreffelijk vertaald uit het Engels, bestaat hoofdzakelijk uit randinformatie bij de veelvuldige illustraties (soms in zo kleine lettertjes dat het lezen bemoeili…Lees verder