Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De rol van de Verenigde Naties

Simon Adams (auteur)

De rol van de Verenigde Naties

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
In korte hoofdstukken wordt informatie gegeven over de verschillende taken van de Verenigde Naties. Met veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
VN
Titel
De rol van de Verenigde Naties
Auteur
Simon Adams
Taal
Nederlands
Uitgever
Leidschendam: Biblion, 2004
32 p. : ill.
Aantekening
Vert. uit het Engels
ISBN
90-5483-519-2
Plaatsingssuggestie
339.4 (SISO) Overheid - Politiek (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De reeks 'In het nieuws' geeft de (jonge) lezer helder en gevarieerd "de feiten achter de krantenkoppen". Elk boek behandelt een actueel onderwerp, met informatie over de laatste gebeurtenissen in verband ermee, de achtergronden en de geschiedenis ervan, allerlei cijfers en de gangbare meningen erover. Daarnaast zijn er, in kadertjes, overzichtjes ('Alle feiten op een rij'), korte voorstellingen van 'belangrijke kwesties' en vragen die prikkelen tot een eigen standpunt en tot gesprekken over het onderwerp i.c. Veel kleurige foto's illustreren de zakelijke, eenvoudig gestelde tekst. In dit boek krijgt de rol van de Verenigde Naties de aandacht. Daarbij komen dertien facetten daarvan aan bod, elk met twee pagina's toelichting. Zo is er informatie over o.m. de taak en het werk van de VN, de herkomst van de financiën van de organisatie, de diplomatie, sociale kwesties, mensenrechten, het milieu, de relatie tussen de VN en de VS, de kritiek op de VN en de toekomst ervan. Daarop volgen een …Lees verder
Sinds de oprichting in 1946 spelen de Verenigde Naties een belangrijke rol in de hele wereld. In dit fraai verzorgde boek uit de serie In het nieuws wordt achtergrondinformatie gegeven over de belangrijkste onderdelen van de VN (handhaven vrede, mensenrechten, sociale kwesties etc.). Ieder hoofdstuk bestaat uit twee naast elkaar liggende bladzijdes. Er wordt algemene informatie gegeven, alsmede feiten en belangrijke kwesties rond het onderwerp. Kleurenfoto's ondersteunen het verhaal. De informatie is actueel en geeft een duidelijk en verhelderend beeld over een ingewikkelde organisatie. Het taalgebruik is echter niet makkelijk; de doelgroep moet daarom gezocht worden bij leerlingen van onder- en middenbouw voortgezet onderwijs, terwijl het boek ook interessant is voor volwassenen. Met verklarende woordenlijst, trefwoordenregister en overzicht met internetadressen van aanverwante organisaties. Vanaf ca. 13 jaar.