Boek
Nederlands

Het weer

Simon Adams (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Met hulp van veel gekleurde tekeningen wordt informatie gegeven over allerlei zaken die met het weer te maken hebben. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Weer
Titel
Het weer
Auteur
Simon Adams
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My best book of weather
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2009 | Andere uitgaves
32 p. : ill.
ISBN
9789025746032
Plaatsingssuggestie
555 (SISO) Het weer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In veertien hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina komt de lezer van alles te weten over het weer. Hoe het weer ontstaat en hoe het gemeten kan worden, de verschillende lagen in de atmosfeer, de invloed van de zon en de draaiing van de aarde, klimaten en seizoenen, de wolkensoorten en het ontstaan van de verschillende weertypen zoals bijvoorbeeld onweer, hagel en mist komen aan de orde. Als laatste is er kort aandacht voor opwarming van de aarde en de gevolgen van zure regen. De tekst staat overzichtelijk verspreid in korte alinea's. De informatie is beknopt en niet heel erg diepgaand waardoor het boek zeer geschikt is als eerste kennismaking. Er is gebruik gemaakt van verschillende lettertypes en -groottes. Vele realistisch getekende kleurenillustraties, zowel kleine als paginavullende, begeleiden de tekst. Een woordenlijst staat achterin. Een aantrekkelijk, leerzaam boek (harde kaft) over een onderwerp dat direct aan de werkelijkheid getoetst kan worden. Voor lezers van ca…Lees verder

Mijn eerste boek over het weer

Dit is een heruitgave van een informatief boek over het weer voor jonge lezers. Na een inhoudsopgave en een inleiding (wat is het weer?) volgen twaalf korte hoofdstukken. Elk hoofdstuk wordt behandeld op een dubbele bladzijde en geeft wat basisinformatie mee, want 'het weer' is een complex gegeven. Alleen het meest spectaculaire komt aan bod. De tekeningen zijn realistisch maar heel klassiek. De lay-out en de opbouw idem dito. Het valt te vrezen dat dit boek niet kan concurreren met het internet als bron voor spreekbeurten. Daarvoor is het te ouderwets.


Suggesties