Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Rome

Simon James (auteur)
+1
Rome
×
Rome Rome
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Met veel duidelijke kleurenfoto's en korte teksten wordt een beeld gegeven van het leven in het oude Romeinse Rijk omstreeks 700 v. Chr. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Romeinse Rijk
Titel
Rome
Auteur
Simon James
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Eyewitness guides : Ancient Rome
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2003 | Andere uitgaves
62 p. : ill.
ISBN
90-45-90015-7
Plaatsingssuggestie
923.4 (SISO) Grieks-Romeinse tijd (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het boek heeft 28 themahoofdstukken en beschrijft bijna alle aspecten van het dagelijks leven in het Oude Rome (ca. 700 v. Chr.). Een trefwoordenregister op de teksten bij de talrijke illustraties maakt de inhoud optimaal toegankelijk. De teksten plaatsen de afbeeldingen in een breder kader binnen de Romeinse tijd. De zinslengte is redelijk lang. De zinsinhoud verwijst veel naar buitentekstuele kennis. Zeer geschikt bij lesvoorbereidend werk en als kijk- en leesboek bruikbaar vanaf de bovenbouw basisschool. De kleurenfoto's zijn duidelijk en talrijk. Het boek heeft een stevige kaft met aantrekkelijke illustraties op de omslagpagina. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Simon James

Simon James (York, 13 maart 1954) is een Britse jazzgitarist en een van de oprichters van Acoustic Alchemy. Na het verlaten van de band richtte hij Kymaera op, een hedendaagse jazzband in Latijns-Amerikaanse stijl.

Biografie

Geboren in York, werd James opgeleid aan het Ampleforth College, North Yorkshire Leeds College of Music, studeerde fluit en gitaar en het Trinity College of Music in Londen, waar hij gitaar en compositie studeerde bij respectievelijk Hector Quine en David Newbold. Hij trad in 1977 toe tot de docenten van Trinity en werd in 1984 gitaardocent aan de Purcell School of Music. In 1981 volgde hij een masterclass flamenco gegeven door Paco Peña in Córdoba (Spanje). Flamenco beïnvloedde zijn muziek op de vroege opnamen van Acoustic Alchemy. In 1983 werd hij gitaarleraar aan de Whitgift School.

In 1979 hielp James de band Acoustic Alchemy op te richten. In 1985 verliet hij de band om andere belangen na te streve…Lees verder op Wikipedia