Boek
Nederlands

Superbaby

Simon James (auteur)
+1
Superbaby
×
Superbaby Superbaby
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Superbaby kan heel veel wat andere baby's niet kunnen, maar tijdens een ruimtereis gaat hij toch zijn mama missen. Prentenboek met nonchalante tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Baby's, Slim zijn
Titel
Superbaby
Auteur
Simon James
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Baby brains
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2005
[28] p. : ill.
Aantekening
Ondertitel op omslag : De beste baby van de wereld
ISBN
90-00-03644-5

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Meneer en mevrouw De Beste laten hun ongeboren baby naar verhalen en naar het journaal luisteren want ze hopen dat hij heel slim wordt. Superbaby kan enkele dagen na zijn geboorte de krant lezen en een auto repareren. Hij gaat naar school, wordt na enkele weken dokter en kan kort daarna als astronaut de ruimte in. Als hij zijn mama vreselijk mist, keert hij terug. Voortaan geniet Superbaby ervan om zoals alle baby’s te worden verzorgd en vertroeteld, behalve tijdens het weekend, dan werkt hij in het ziekenhuis omdat hij dat zo leuk vindt. Dit verhaal verwijst op een originele manier naar de dromen en wensen van ouders in verband met hun kinderen. Superbaby lost ze allemaal in en zijn ouders zijn best trots. Dan blijkt dat de liefdevolle band tussen ouders en baby’s toch het belangrijkste is. De lay-out van dit prentenboek is gevarieerd, met illustraties in verschillende grootte. De aquarellen, afgelijnd met zwarte inkt, bevatten grappige details en stralen een gemoedelijke, nonchalant…Lees verder

Over Simon James

Simon James (York, 13 maart 1954) is een Britse jazzgitarist en een van de oprichters van Acoustic Alchemy. Na het verlaten van de band richtte hij Kymaera op, een hedendaagse jazzband in Latijns-Amerikaanse stijl.

Biografie

James werd opgeleid aan het Ampleforth College, het North Yorkshire Leeds College of Music en studeerde fluit en gitaar. Aan het Trinity College of Music in Londen studeerde hij gitaar en compositie bij respectievelijk Hector Quine en David Newbold. Hij trad in 1977 toe tot de docenten van Trinity en werd in 1984 gitaardocent aan de Purcell School of Music. In 1981 volgde hij een masterclass flamenco, gegeven door Paco Peña in Córdoba (Spanje). Flamenco beïnvloedde zijn muziek op de vroege opnamen van Acoustic Alchemy. In 1983 werd hij gitaardocent aan de Whitgift School.

In 1979 hielp James met de formatie van de band Acoustic Alchemy, die hij in 1985 verliet om andere belangen na te streven. Hij toerd…Lees verder op Wikipedia