Een geheim wapen, dat de wereld in een vingerknip zal vernietigen, valt in verkeerde handen. CIA-agent Mace wordt op de zaak gezet, maar ziet zich de pas afgesneden door rivaliserende agenten: de Duitse Marie, de Britse Khadijah en de Colombiaanse Graciela. Mace beseft dat ze enkel samen het wapen kunnen bemachtigen. Slagen ze erin om de wereld te redden...of hebben ze hun eigen doodsvonnis geteke
Titel
The 355 / directed by Simon Kinberg ; written by Simon Kinberg [e.a.]
Regisseur
Simon Kinberg
Acteur
Diane Kruger Penélope Cruz Jessica Chastain Lupita Nyong'o Bingbing Fan
Taal
Engels
Uitgever
Belga Home Video, [2022]
1 dvd-video
Speelduur
ca. 149 min.
Aantekening
Gesproken taal: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370803993

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Simon Kinberg

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Simon Kinberg (Londen, 2 augustus 1973) is een in het Verenigd Koninkrijk geboren Amerikaans filmproducent, scenarist en regisseur.

Biografie

Kinberg werd geboren op 2 augustus 1973 in Londen in een Joods-Amerikaans gezin. Hij groeide op in de Verenigde Staten, waar hij studeerde aan de Brown University en nadien aan de Columbia University School of the Arts.

Reeds tijdens zijn studies, verkocht hij een idee aan Warner Brothers, waarna hij scenario's begon te schrijven voor o.a. Walt Disney Pictures, Sony Pictures en DreamWorks, waar hij mocht samenwerken met o.a. Steven Spielberg en Jerry Bruckheimer. Zijn eerste credit voor een scenario kreeg hij in 2005 voor de film xXx: State of the Union. In 2008 verscheen Jumper, de eerste film die Kinberg produceerde.

In 2019 maakt Kinberg zijn debuut als regisseur met de film X-Men: Dark Phoenix.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties