Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vechten voor vrijheid

Simon Scarrow (auteur), Maria Postema (vertaler)
+1
Vechten voor vrijheid
×
Vechten voor vrijheid Vechten voor vrijheid
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Na de moord op zijn vader worden Marcus (10) en zijn moeder als slaven meegenomen. Marcus komt op een gladiatorenschool terecht. Hij is vastbesloten zijn vader te wreken en zijn moeder te bevrijden. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Vechten voor vrijheid
Auteur
Simon Scarrow 1962-
Vertaler
Maria Postema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fight for freedom
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022 | Andere uitgaven
288 p.
ISBN
9789025749705 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De proloog speelt zich af in de tijd van de slavenopstanden onder leiding van Spartacus. Het slavenleger wordt verslagen, waarbij een centurion het leven van zijn generaal redt. Het hoofdverhaal begint tien jaar later. De centurion leeft op een boerderij met zijn vrouw en 10-jarige zoon Marcus. Als de centurion zijn schulden niet kan afbetalen, wordt hij voor de ogen van zijn zoon vermoord. Marcus en zijn moeder worden door een slavenhandelaar meegenomen. Marcus zint op wraak en doet er alles aan om in contact te komen met de generaal wiens leven zijn vader gered heeft. Maar dan moet hij eerst de gladiatorenschool zien te overleven. Marcus is een wat naïeve jongen die nog weinig van het leven gezien heeft. Nu hij in contact met slaven komt, gaat hij inzien dat er meer onrecht in de wereld is, dan wat hem is aangedaan. Hij is de kleinste jongen op de gladiatorenschool, maar heel dapper en rechtvaardig. Daardoor zullen de lezers zich graag met hem identificeren. Het verhaal is goed opge…Lees verder

Gladiator. Vechten voor vrijheid

Rome, 60 v.C. De elfjarige Marcus woont met zijn moeder en zijn vader, een ex-centurio, op een boerderij in West-Griekenland. Zijn vader, die zijn schulden niet meer kan betalen, wordt in een vechtpartij gedood. Marcus en zijn moeder worden als slaaf verkocht. Marcus ontsnapt en komt als verstekeling terecht in Italië. Hij valt in de klauwen van een lanista, een gladiatorenbaas. Via Brixus, een Keltische slaaf, verneemt Marcus zijn ware afkomst. Zijn moeder was een ex-slavin, een volgelinge van Spartacus.
De blitse cover met letters in reliëf typeert het genre. Dit zoon-van-Spartacusverhaal vol wreedheden en strijdgewoel is het eerste deel van een trilogie. De auteur maakt nogal wat historische fouten: verkeerde naamgeving, foute voorstelling van de veldslag. Rosemary Sutcliff, aan wie dit boek is opgedragen, keert zich om in haar graf.

Suggesties