Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De rode dageraad : een meeslepend verhaal over passie, moed en overlevingsdrang

Simon Sebag Montefiore (auteur), Merel Leene (vertaler)
+1
De rode dageraad : een meeslepend verhaal over passie, moed en overlevingsdrang
×
De rode dageraad : een meeslepend verhaal over passie, moed en overlevingsdrang De rode dageraad : een meeslepend verhaal over passie, moed en overlevingsdrang

De rode dageraad : een meeslepend verhaal over passie, moed en overlevingsdrang

Een Russische schrijver, kampgevangene, krijgt zijn vrijheid terug door in de Tweede Wereldoorlog deel te nemen aan partizanenacties.
Titel
De rode dageraad : een meeslepend verhaal over passie, moed en overlevingsdrang
Auteur
Simon Sebag Montefiore
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Red sky at noon
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2020 | Andere uitgaven
384 p.
ISBN
9789022589670 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Van de Britse historicus en romanschrijver Simon Sebag Montefiore (1965) is al veel werk in het Nederlands vertaald. Zijn boeken over Stalin en de Romanovs zijn uitvoerig geprezen en ook zijn romans hebben veel lezers gevonden. ‘De rode dageraad’ is het derde deel van een trilogie. De drie romans kunnen zelfstandig van elkaar gelezen worden. Hoofdpersoon in deel 3 is de Joodse schrijver Benya Golden, die tijdens de Stalinterieur naar de goelag is gestuurd. In de Tweede Wereldoorlog krijgt hij de kans het kamp te verlaten om te dienen in een strafbataljon. Als de Duitsers Stalingrad naderen, voert hij acties uit bij een cavalerie-eenheid, heeft een romance met een Italiaanse verpleegster en brengt het er wonder boven wonder heelhuids af. Zoals in veel romantische historische fictie zijn de gebeurtenissen nogal onwaarschijnlijk, maar de auteur kan uitstekend vertellen. Goede lectuur voor grote lezerskring.

Over Simon Sebag Montefiore

Simon Jonathan Sebag Montefiore (Londen, 27 juni 1965) is een Brits historicus, journalist en schrijver. Hij heeft meerdere bestsellers op zijn naam staan. Delen van zijn werk zijn in 35 talen vertaald. Zijn specialiteit is de moderne geschiedenis van Rusland.

Familie

Stephen Eric Sebag-Montefiore, de vader van Simon, was chirurg en stamde af van Sefardische Joden die in de 18e eeuw vanuit Italië naar Engeland waren geëmigreerd en daar fortuin hadden gemaakt; de sheriff van Londen, bankier en filantroop Moses Montefiore was zijn oudoom. Simons moeder Phyllis April Jaffé komt uit een familie van berooide Litouwse joden. Haar ouders waren rond 1900 het antisemitisme in het Russische Rijk ontvlucht. Ze hadden kaartjes gekocht voor een overtocht naar New York, maar werden bedrogen en strandden in Cork in Ierland. Daar ontsnapten ze in 1904 aan de pogroms door naar Engeland te vluchten.

De dubbele achternaam Sebag-Montefiore is …Lees verder op Wikipedia

Suggesties