De ervaren John Stratton van de Britse Special Boat Service moet samenwerken met een Amerikaanse Navy SEAL om een internationale terreurcel uit te schakelen.
Titel
Stratton
Regisseur
Simon West
Acteur
Dominic Cooper Austin Stowell
Naar het werk van
Duncan Falconer
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 95 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld Gebaseerd op The hostage van Duncan Falconer
EAN
8713045249458

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 20 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Thriller van Simon West (Wild card; The expendables 2) met in de hoofdrol Dominic Cooper (Need for speed; Fleming). John Stratton is een ervaren commando bij de Britse Special Boat Service. Hij wordt ingeschakeld om een internationale terreurcel op te sporen en onschadelijk te maken voordat deze een grote aanslag in Londen kan plegen. Daarbij moet hij samenwerken met Hank (Austin Stowell), een US Navy SEAL. De Engelse en Amerikaanse filmrecensenten zijn kritisch. Stephen Dalton (hollywoodreporter.com) geeft als ‘bottom line’: ‘A cheap-looking spy yarn that misses too many targets.’

Over Simon West

Simon West (Letchworth, Hertfordshire, 1961) is een Brits filmregisseur, scenarist en producent, sinds 1991 actief in de Verenigde Staten.

Biografie

West begon in 1981 als filmmonteur bij de BBC en was betrokken bij een aantal succesvolle series, waaronder een verfilming van Dickens' Bleak House. In 1985 verliet hij de BBC en startte als freelancer. Bij het Londense Limelight regisseerde hij vervolgens onder meer de in Montreux onderscheiden videoclip van Respectable van Mel & Kim, en regisseerde hetzelfde jaar ook de clip van Never Gonna Give You Up van Rick Astley, een clip die jaren later door Rickroll zeer populair werd.

In 1991 verhuisde hij naar de Limelight afdeling van Los Angeles. Vanaf 1993, bij Propaganda Films, regisseerde hij enkele bekend geworden reclameclips voor Budweiser, McDonald's, Sprite, AT&T, Ford, Miller Beer en Pepsi. De Pepsi-spot, uitgezonden in een break van de Su…Lees verder op Wikipedia