E-boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Confrontaties : roman

+1
Confrontaties : roman
×
Confrontaties : roman Confrontaties : roman

Confrontaties : roman

Genre:
De zestienjarige Salomé Atabong zit vast in een jeugddetentiecentrum, omdat ze op een zomermiddag twee schoolgenoten ernstig heeft mishandeld. Ze probeert haar hoofd koel te houden tussen de andere meiden, irritante psychologen en treiterende begeleiders. Over een maand mag ze naar huis, maar daar wacht alleen een gezin dat al lang geleden uit elkaar gevallen is. En die jongens. Zullen zij wraak n
Titel
Confrontaties : roman
Auteur
Simone Atangana Bekono 1991-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Lebowski Publishers, 2020
1 digitaal bestand
ISBN
9789048842445

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) is een Nederlandse dichter en schrijver.

Biografie

Bekono groeide op in het Brabantse Dongen als dochter van een Kameroense vader en een Nederlandse moeder. Zij studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Deze studie heeft ze niet afgemaakt. Daarna studeerde zij in 2016 af in creative writing aan hogeschool ArtEZ.

Zij debuteerde in 2017 met de dichtbundel Hoe de eerste vonken zichtbaar waren, waarvoor zij de Poëziedebuutprijs aan Zee 2018 en het Charlotte Köhler Stipendium 2019 ontving. In 2019 riep de Volkskrant haar uit tot een van de literaire talenten van 2020. In 2020 verscheen haar roman Confrontaties, waarin discriminatie en racisme centraal staan en de hoofdpersoon worstelt met angst, teleurstelling en woede. Het boek kwam op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs 2021.

Bibliografie