Boek
Nederlands

De schat van Mat

Simone Kramer (auteur), Peter-Paul Rauwerda (illustrator)
+1
De schat van Mat
×
De schat van Mat De schat van Mat
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mat heeft een mooie steen; Neel is boos op Mat en vindt de steen niet mooi. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 2
Titel
De schat van Mat / Simone Kramer ; tek. van Peter-Paul Rauwerda
Auteur
Simone Kramer 1939-
Illustrator
Peter-Paul Rauwerda
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2004 | Andere uitgaves
37 p. : ill.
ISBN
90-5461-363-7

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mat heeft een mooie steen; hij is wit, groen en zwart. Neel vindt hem niet mooi omdat ze kwaad is over het feit dat Mat niet met haar wil spelen. Dan komt Frank (een oudere jongen met het syndroom van Down) en hij weet het wel: Mat heeft een schat! Een boek voor beginnende lezers uit de Katjesreeks dat na ongeveer 3 maanden leesonderwijs gelezen kan worden. De tekst, in fladderzetsel, is met een duidelijk lettertype telkens gedrukt op de rechterpagina. Er worden geen hoofdletters gebruikt.Op de linkerpagina staat een olieverftekening die niet standaard is. De (achtergrond)kleuren drukken de sfeer en de toestand uit. Bijvoorbeeld als Neel kwaad is en de steen niet mooi vindt, is de gehele achtergrond blauw. Dit boekje gaat over geven en nemen, twee belangrijke begrippen voor opgroeiende kinderen. Het thema, het verhaal en de tekeningen maken dit verhaal tot een niet alledaags eersteleesboekje; niet elke lezer uit de doelgroep zal dit oppikken. Als geheel echter aardig. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Simone Kramer

Simone Kramer (Bodegraven, 9 juli 1939) is een Nederlandse auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze bewerkte diverse Griekse mythen en verhalen.

Biografie

Kramer werd geboren in Bodegraven als jongste in een gezin van acht kinderen. Haar vader was daar directeur op basisschool. Na haar lagere school bezocht ze het gymnasium. Vervolgens ging zij naar de muziekschool. Kramer werkte tijdens haar studie dagdeels als doktersassistente en verkoopster in een Warenhuis.

In 1966 ging ze werken voor de VARA. Eerst bij de muziekafdeling en vervolgens bij de filmafdeling. Ze vertaalde vele films en maakte hier verhalen over. In 1984 ging Kramer aan de slag als kinderboekenschrijfster.

Bibliografie

  • 2009 - De Griekse tragedies (Uitgeverij Ploegsma)
  • 2008 - Van Grote Beer en Orion (Uitgeverij Ploegsma)
  • 2006 - De omzwervingen van Odysseus (Ploegsma)…Lees verder op Wikipedia

Suggesties