Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Van Parcifal tot Beowulf : verhalen uit de middeleeuwen

Simone Kramer (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
+1
Van Parcifal tot Beowulf : verhalen uit de middeleeuwen
×
Van Parcifal tot Beowulf : verhalen uit de middeleeuwen Van Parcifal tot Beowulf : verhalen uit de middeleeuwen

Van Parcifal tot Beowulf : verhalen uit de middeleeuwen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
23 Verhalen van heldhaftige strijders als Beowulf, Siegfried van Xanten en koning Arthur tot hartstochtelijke romances zoals Floris en Blanchefleur of Tristan en Isolde. Bewerking met kleurenillustraties.
Bevat
Floris en Blanchefleur
De vier heemskinderen
Tristan en Isolde
Ridders van de ronde tafel
Siegfried van Xanten
De smid Wieland
Beowulf
Onderwerp
Middeleeuwen
Titel
Van Parcifal tot Beowulf : verhalen uit de middeleeuwen
Auteur
Simone Kramer 1939-
Illustrator
Els Van Egeraat
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2011
176 p. : ill.
ISBN
9789021669205 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De koningszoon Floris groeit op samen met Blanchefleur, dochter van een slavin. Tussen die twee ontstaat een onmogelijke liefde. Toch slagen ze erin uiteindelijk met elkaar te trouwen. Nog een onmogelijke liefde: Tristan gaat voor zijn oom Mark, koning van Cornwal, op zoek naar een bruid. Hij moet eerst een draak verslaan om de bruid mee te kunnen nemen. Vervolgens wordt hij zelf hopeloos verliefd op de jonge vrouw. Deze twee verhalen vormen een deel van deze prachtige bundel met verhalen uit de middeleeuwen, waarin liefde en wraak een grote rol spelen. In dit boek staan zeven verhalen waaronder die van Siegfried van Xanten, De vier Heemskinderen, Beowulf, De ridders van de ronde tafel en De smid Wieland. Allemaal zijn ze spannend, vaak romantisch en bevatten ze een vleugje magie. In vrij eenvoudige taal naverteld en prachtig geïllustreerd met vele ongekaderde, ook enkele paginagrote, waterverfillustraties. Deze ongewijzigde herdruk is prima bruikbaar in de hoogste groep van de basiss…Lees verder

Van Parcifal tot Beowulf

Simone Kramer werd bekend door haar navertellingen van antieke mythen. Nu heeft ze de middeleeuwse sagen en verhalen ontdekt. In dit boek horen we over de Vier Heemskinderen met het ros Beyaart, Tristan en Isolde, Artur en de Ridders van de Ronde Tafel Parcifal, Walewein en Lancelot, Siegfried en de ring van de Nibelungen en Beowulf. Deze verhalen zijn blijven voortleven in de beeldende kunst, de literatuur en de muziek. De taal klinkt nogal gewoontjes. Het mooie lettertype, de aantrekkelijke lay-out en kleurige waterverfschetsen maken dit een leuk jeugdboek.


Over Simone Kramer

Simone Kramer (Bodegraven, 9 juli 1939 – 's-Graveland, 9 januari 2023) was een Nederlandse auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze bewerkte diverse Griekse mythen en verhalen.

Biografie

Kramer werd geboren in Bodegraven als jongste in een gezin van acht kinderen. Haar vader was daar directeur op basisschool. Na haar lagere school bezocht ze het gymnasium. Vervolgens ging zij naar de muziekschool. Kramer werkte tijdens haar studie dagdeels als doktersassistente en verkoopster in een Warenhuis.

In 1966 ging ze werken voor de VARA. Eerst bij de muziekafdeling en vervolgens bij de filmafdeling. Ze vertaalde vele films en maakte hier verhalen over. In 1984 ging Kramer aan de slag als kinderboekenschrijfster.

Ze overleed op 83-jarige leeftijd.

Bibliografie

  • 2009 - De Griekse tragedies (Uitgeverij Ploegsma)
  • 2008 - Van Grote Beer en Orion (Uitgeverij Pl…Lees verder op Wikipedia

Suggesties