Boek
Engels

Bog child

Siobhan Dowd (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
In het Noord-Ierland van de jaren tachtig van de 20e eeuw vindt een 17-jarige jongen een veenlijk, wordt hij voor het eerst verliefd en maakt hij zich zorgen om zijn oudere broer die als IRA-lid in de gevangenis in hongerstaking gaat.
Titel
Bog child
Auteur
Siobhan Dowd
Taal
Engels
Uitgever
London: Definitions, 2015 | Andere uitgaves
321 p.
ISBN
9781909531178

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Noord-Ierland: grensgebied, 1980. De 17-jarige Fergus studeert hard voor zijn eindexamen, hij wil naar de universiteit. Zijn broer, IRA-lid, zit een lange gevangenisstraf uit. Als Fergus samen met zijn oom illegaal turf gaat steken in de heuvels, vindt hij een veenlijk. Het blijkt een meisje van misschien wel tweeduizend jaar oud te zijn, en ze is vermoord. Een offer? Fergus wordt verliefd op de dochter van de archeologe die het veenlijk onderzoekt en raakt heimelijk bevriend met een jonge Engelse grenswacht. 's Nachts droomt hij over het leven van het veenmeisje. Zijn broer sluit zich aan bij de IRA-hongerstakers in de gevangenis (historisch) wat voor veel spanningen thuis zorgt. Sfeervol, spannend en boeiend, deze goed- en soepel geschreven roman over opgroeien tijdens de ‘Troubles’ in Noord-Ierland, een eerste liefde, veenlijken en de overgang van kind naar jong-volwassene. Cross-over boek, zal jongeren en volwassenen aanspreken. Postuum verschenen, de schrijfster stierf augustus 2…Lees verder

Over Siobhan Dowd

Siobhan Dowd (Londen, 4 februari 1960 - Oxford, 21 augustus 2007) was een Brits schrijfster die voornamelijk bekend werd door de bestseller A Swift Pure Cry.

Dowd groeide op in Londen als dochter van Ierse ouders. Na haar middelbareschoolperiode voltooide ze de studie klassieke talen aan de universiteit van Oxford en studeerde ze tevens cum laude af aan de universiteit van Greenwich in vrouwenstudies.

In 1984 trad Dowd toe tot de International PEN, een organisatie die zich bezighoudt met de wereldwijde belangenbehartiging van schrijvers. Voor deze organisatie maakte Dowd reizen naar Guatemala en Indonesië, om daar het klimaat voor schrijvers in de dop in kaart te brengen en mensen te stimuleren om verhalen en romans te schrijven. Dowd was erg begaan met het lot van kansarme mensen waar dan ook en probeerde hen te steunen in het ontwikkelen van hun literaire vaardigheden.

Dowd trok zich ook het lot van gevangenen en achtergestelde mensen aan. Namen…Lees verder op Wikipedia