Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De weg : haar verleden ligt voor haar en ze kan niet terug

Siobhan Dowd (auteur), Tjalling Bos (vertaler)
+1
De weg : haar verleden ligt voor haar en ze kan niet terug
×
De weg : haar verleden ligt voor haar en ze kan niet terug De weg : haar verleden ligt voor haar en ze kan niet terug

De weg : haar verleden ligt voor haar en ze kan niet terug

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Het enige waar Holly Hogan geluk uit haalt, zijn de herinneringen aan haar moeder. Ze haat haar leven en haar pleeggezin. Alles verandert wanneer ze een pruik vindt. Met de blonde, glanzende lokken voelt ze zich een ander mens. Ze is nu Solace: een stoer meisje met een sexy loopje en een grote mond, dat gewoon wegloopt als iets haar niet bevalt.
Titel
De weg : haar verleden ligt voor haar en ze kan niet terug
Auteur
Siobhan Dowd
Vertaler
Tjalling Bos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Solace of the road
Editie
3
Uitgever
Houten: Van Goor, 2013 | Andere uitgaves
199 p.
ISBN
9789047517320 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Ierse Holly Hogan (15, ik-figuur) is niet gelukkig. Ze vindt na afwisselend in een gezinsvervangend tehuis en in een pleeggezin te hebben gewoond, een nieuwe ‘plaatsing’ bij het ouderloze echtpaar Fiona en Ray. Na de vondst van een blonde pruik waarmee zij ouder lijkt en zich stoer, sexy en zelfverzekerder voelt, besluit ze op zoek te gaan naar haar moeder. Het belang van de verandering van haar naam in Solace, ook betekenisvol in de oorspronkelijke titel ('Solace of the road'*), gaat in vertaling grotendeels verloren. Het verhaal begint op de tweede dag van Holly’s ‘roadtrip’ en is in feite een lange flashback, waarin langzaamaan duidelijk wordt wat zich in het verleden heeft afgespeeld en hoe Holly in haar fantasie de herinneringen aan de rauwe werkelijkheid heeft vervormd om te kunnen overleven. Vlot leesbaar door ruime bladspiegel, toegankelijke schrijfstijl en korte hoofdstukken. De positieve ontmoetingen met reisgenoten en Holly’s reflectie daarop leiden tot een troostvol ein…Lees verder

Over Siobhan Dowd

Siobhan Dowd (Londen, 4 februari 1960 - Oxford, 21 augustus 2007) was een Brits schrijfster die voornamelijk bekend werd door de bestseller A Swift Pure Cry.

Dowd groeide op in Londen als dochter van Ierse ouders. Na haar middelbareschoolperiode voltooide ze de studie klassieke talen aan de universiteit van Oxford en studeerde ze tevens cum laude af aan de universiteit van Greenwich in vrouwenstudies.

In 1984 trad Dowd toe tot de International PEN, een organisatie die zich bezighoudt met de wereldwijde belangenbehartiging van schrijvers. Voor deze organisatie maakte Dowd reizen naar Guatemala en Indonesië, om daar het klimaat voor schrijvers in de dop in kaart te brengen en mensen te stimuleren om verhalen en romans te schrijven. Dowd was erg begaan met het lot van kansarme mensen waar dan ook en probeerde hen te steunen in het ontwikkelen van hun literaire vaardigheden.

Dowd trok zich ook het lot van gevangenen en achtergestelde mensen aan. Namen…Lees verder op Wikipedia

Suggesties