Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het moerasmeisje

Siobhan Dowd (auteur), Tjalling Bos (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Fergus (18) woont in het Noord-Ierland van de jaren tachtig. Hij vindt een veenlijk, wordt voor het eerst verliefd en maakt zich zorgen om zijn oudere broer die als IRA-lid in de gevangenis in hongerstaking gaat. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Het moerasmeisje
Auteur
Siobhan Dowd
Vertaler
Tjalling Bos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bog child
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2010
1 cd
Speelduur
09:05
Oorspr. uitgever
Van Goor
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a425192

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Siobhan Dowd

Siobhan Dowd (Londen, 4 februari 1960 - Oxford, 21 augustus 2007) was een Brits schrijfster die voornamelijk bekend werd door de bestseller A Swift Pure Cry.

Dowd groeide op in Londen als dochter van Ierse ouders. Na haar middelbareschoolperiode voltooide ze de studie klassieke talen aan de universiteit van Oxford en studeerde ze tevens cum laude af aan de universiteit van Greenwich in vrouwenstudies.

In 1984 trad Dowd toe tot de International PEN, een organisatie die zich bezighoudt met de wereldwijde belangenbehartiging van schrijvers. Voor deze organisatie maakte Dowd reizen naar Guatemala en Indonesië, om daar het klimaat voor schrijvers in de dop in kaart te brengen en mensen te stimuleren om verhalen en romans te schrijven. Dowd was erg begaan met het lot van kansarme mensen waar dan ook en probeerde hen te steunen in het ontwikkelen van hun literaire vaardigheden.

Dowd trok zich ook het lot van gevangenen en achtergestelde mensen aan. Namen…Lees verder op Wikipedia