Boek
Engels

Solace of the road

Siobhan Dowd (auteur)

Solace of the road

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een 15-jarig meisje verlaat het opvanghuis in Londen om in Ierland haar moeder te zoeken. Onderweg komt ze met allerlei mensen in aanraking.
Titel
Solace of the road
Auteur
Siobhan Dowd
Taal
Engels
Uitgever
Oxford: Fickling, 2010 | Andere uitgaves
260 p.
ISBN
9781849920056 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 15-jarige Holly is opgegroeid in een tehuis in Londen. Als haar favoriete groepsleider weggaat, komt ze bij pleegouders te wonen. Daar loopt ze weg, met de blonde pruik van haar pleegmoeder op, zodat ze er ouder uitziet. Ze noemt zichzelf Solace en gaat naar Ierland om haar moeder te vinden die ze romantiseert en idealiseert. Op deze tocht (per bus, trein, liftend en per boot) komt ze met allerlei mensen in aanraking. Dit is een geweldige en ontroerende postuum uitgegeven roman van de in 2007 overleden auteur, die bekroond is voor allevier haar jeugdboeken. De ik-figuur Holly is een eenzame tiener die vast blijft houden aan het ideale moederbeeld en die pas op het laatst de realiteit daarvan ziet. De lezer krijgt hiervoor een aantal flash-backs. Ondanks haar grote mond (en het bedriegen van ieder die het goed met haar voorheeft) is Holly naïef, maar het aanvaarden van de werkelijke gebeurtenissen uit het verleden zorgen toch voor een positief slot. Voor tieners en volwassenen is di…Lees verder

Over Siobhan Dowd

Siobhan Dowd (Londen, 4 februari 1960 - Oxford, 21 augustus 2007) was een Brits schrijfster die voornamelijk bekend werd door de bestseller A Swift Pure Cry.

Dowd groeide op in Londen als dochter van Ierse ouders. Na haar middelbareschoolperiode voltooide ze de studie klassieke talen aan de universiteit van Oxford en studeerde ze tevens cum laude af aan de universiteit van Greenwich in vrouwenstudies.

In 1984 trad Dowd toe tot de International PEN, een organisatie die zich bezighoudt met de wereldwijde belangenbehartiging van schrijvers. Voor deze organisatie maakte Dowd reizen naar Guatemala en Indonesië, om daar het klimaat voor schrijvers in de dop in kaart te brengen en mensen te stimuleren om verhalen en romans te schrijven. Dowd was erg begaan met het lot van kansarme mensen waar dan ook en probeerde hen te steunen in het ontwikkelen van hun literaire vaardigheden.

Dowd trok zich ook het lot van gevangenen en achtergestelde mensen aan. Namen…Lees verder op Wikipedia