Boek
Nederlands

De blinddoek

Siri Hustvedt (auteur), Heleen Ten Holt (vertaler)
In het leven van een Amerikaanse studente, die haar eigen identiteit aan het zoeken is, spelen in verschillende perioden vier mensen een grote rol.
Titel
De blinddoek
Auteur
Siri Hustvedt
Vertaler
Heleen Ten Holt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The blindfold
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2008 | Andere uitgaves
228 p.
ISBN
9789023429449 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Romandebuut van deze in de USA woonachtige, van origine Noorse, schrijfster. In vier episoden wordt het verhaal geschilderd van een jonge studente in een belangrijke fase van haar leven. De ontmoetingen met een man in elk van de vier episoden, leidt tot een belangrijke verandering in haar leven. Hustvedt geeft een beeld van een enigszins solitaire vrouwenfiguur in New York. De thematiek van enerzijds een intelligente, naar zelfstandigheid strevende vrouw versus de relatie tot sterke, dominerende mannen, wordt op uiterst indringende wijze beschreven. Hustvedt is getrouwd met de succesvolle Amerikaanse auteur Paul Auster. Normale druk.

Over Siri Hustvedt

Siri Hustvedt (Northfield, Minnesota, 19 februari 1955) is een Amerikaanse schrijfster.

Hustvedt is een dochter van Lloyd Merlyn Hustvedt (1922-2004), een Amerikaanse hoogleraar in de Noorse en Amerikaanse geschiedenis en zelf van Noorse afkomst, en de in Noorwegen geboren Ester Vegan. Met haar drie jongere zusjes groeide Siri volledig tweetalig op. Al vanaf haar veertiende wilde ze schrijfster worden en schreef vanaf die tijd ook gedichten. Ze studeerde geschiedenis in Bergen, Noorwegen, en behaalde daar haar Bachelor-graad. Terug in de Verenigde Staten studeerde ze Engelse taal- en Letterkunde en promoveerde aan de New Yorkse Columbia University.

In 1981 ontmoette ze de schrijver Paul Auster, een jaar later trouwden ze. Hustvedt was Austers tweede vrouw. In 1987 werd hun dochter Sophie geboren. Het echtpaar woont in Brooklyn nabij Prospect Park.

Sinds 1981 schrijft ze gedichten, maar voornamelijk romans en essays. Haar werk is in vele talen vertaald. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek