Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het verdriet van een Amerikaan

Siri Hustvedt (auteur)
+1
Het verdriet van een Amerikaan
×
Het verdriet van een Amerikaan Het verdriet van een Amerikaan

Het verdriet van een Amerikaan

Een psychiater verdiept zich in het leven van zijn overleden vader die hij nooit goed heeft gekend en stuit daarbij op langverzwegen geheimen.
Onderwerp
Familie, Migranten
Titel
Het verdriet van een Amerikaan
Auteur
Siri Hustvedt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sorrows of an American
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2008 | Andere uitgaves
348 p.
ISBN
9789023427841 9789023441632

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 53-jarige Amerikaanse schrijfster, die eerder een poëziebundel, drie romans en een essay publiceerde, brak internationaal door met de roman 'Wat me lief was'. Ook nu staan complexe familierelaties centraal, afwezige vaders en al te aanwezige moeders. Er loopt geen personage rond dat niet wordt achtervolgd door het verleden, de geesten van overleden geliefden en familiegeheimen. Als Erik en Inga na de dood van hun vader een brief van een onbekende vrouw vinden, gaan ze op onderzoek. Therapeut Erik worstelt daarnaast met zijn afhankelijkheid van zijn patiënten en raakt in de ban van zijn buurvrouw. Zijn zus Inga moet afrekenen met een bemoeizieke journaliste en insinuerende brieven over haar overleden echtgenoot. In de roman heeft Hustvedt de memoires van haar eigen vader verwerkt, zijn moeizame jeugd op het platteland tijdens de depressie, zijn frontervaringen. Een diepgaande psychologische roman, bevolkt met intrigerende personages, geschreven in een rijk geschakeerde stijl die de …Lees verder

Over Siri Hustvedt

Siri Hustvedt (Northfield, Minnesota, 19 februari 1955) is een Amerikaanse schrijfster.

Hustvedt is een dochter van Lloyd Merlyn Hustvedt (1922-2004), een Amerikaanse hoogleraar in de Noorse en Amerikaanse geschiedenis en zelf van Noorse afkomst, en de in Noorwegen geboren Ester Vegan. Met haar drie jongere zusjes groeide Siri volledig tweetalig op. Al vanaf haar veertiende wilde ze schrijfster worden en schreef vanaf die tijd ook gedichten. Ze studeerde geschiedenis in Bergen, Noorwegen, en behaalde daar haar Bachelor-graad. Terug in de Verenigde Staten studeerde ze Engelse taal- en Letterkunde en promoveerde aan de New Yorkse Columbia University.

In 1981 ontmoette ze de schrijver Paul Auster, een jaar later trouwden ze. Hustvedt was Austers tweede vrouw. In 1987 werd hun dochter Sophie geboren. Het echtpaar woont in Brooklyn nabij Prospect Park.

Sinds 1981 schrijft ze gedichten, maar voornamelijk romans en essays. Haar werk is in vele talen vertaald. …Lees verder op Wikipedia